Ministrul Transporturilor ajunge duminică la Galaţi pentru a vedea amplasamentul propus pentru aeroport

Ministrul Transporturilor ajunge duminică la Galaţi pentru a vedea amplasamentul propus pentru aeroport

Ministrul Răzvan Cuc FOTO Arhiva Adevărul

Cu acelaşi prilej, Răzvan Cuc va ajunge pe şantierul centurii Tecuciului (proiect care ar fi trebuit să fie gata acum 5 ani, dar la care s-a lucrat extrem de prost), dar va vedea şi traseul propus pentru centura ocolitoare a Galaţiului, aferentă legăturii dintre DN26 şi Vama Giurgiuleşti.

Duminică, 19 mai 2019, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, va vizita trei puncte foarte importante din judeţul Galaţi. 

Conform programului transmis de Consiliul Judeţean (care are rolul de amfitrion pe parcursul vizitei), ministrul va ajunge mai întâi (de la ora 10,00) şantierul centurii ocolitoare a Tecuciului (legătura dintre DN25 şi E581), acolo unde de şapte ani se tot cheltuie bani publici (circa 10 milioane de euro) fără ca investiţia să fie gata, deşi primul termen de recepţionare a trecut de cinci ani.

În urmă cu câteva săptămâni, Răzvan Cuc declara că nu exclude varianta rezilierii contractului de execuţie. Ar fi a doua reziliere, după cea din 2013. Termenul de finalizare (a şasea amânare a acestuia, de fapt) ar fi 1 iunie 2019, dar lucrările sunt realizate doar pe jumătate.

Cu prilejul vizitei la Galaţi, ministrul Transporturilor va vizita şi două amplasamente ce presupun investiţii majore în dezvoltarea zonei. În primul rând, Cuc va merge să vadă terenul pe care ar urma să se facă un aeroport zonal Galaţi-Brăila.

Despre această investiţie se vorbeşte (ca şi despre podul peste Dunăre, aflat acum în construcţie) de foarte mulţi ani, dar anul acesta este pentru prima oară când autorităţile guvernamentale iau în calcul o astfel de variantă. Obiectivul a fost promis „ca fiind o prioritate naţională” chiar de Liviu Dragnea, preşedintele PSD, cu ocazia mitingului din 11 mai, de la Galaţi.

În fine, Răzvan Cuc va vizita şi traseul propus pentru centura ocolitoare de nord a Galaţiului, care ar urma să lege Vama Giurgiuleşti (de la Graniţa cu Moldova şi Ucraina) cu DN25, DN26 şi DN22B.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: