Ministrul Cuc a confirmat: Guvernul va finanţa construcţia unui aeroport în apropiere de oraşul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezentarea amplasamentului vizat pentru aeroportul de la Galaţi FOTO CJ Galaţi
Prezentarea amplasamentului vizat pentru aeroportul de la Galaţi FOTO CJ Galaţi

Declaraţia ministrului Transporturilor a fost făcută duminică, 19 mai 2019, cu prilejul unei vizite pe care acesta a făcut-o în judeţul Galaţi, pentru a verifica stadiul unor lucrări de investiţii de infrastructură.

Sosit cu surle şi trâmbiţe în judeţul Galaţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a confirmat oficial că este de acord cu propunerea Consiliului Judeţean cu privire la necesitatea construirii unui aeroport în apropiere de oraşul de la malul Dunării.

Surprinzător însă, locul pe care se va construi (probabil) aeroportul nu se se află, aşa cum se credea, între Galaţi şi Brăila, ci undeva în partea de nord-vest a combinatului siderurgic, la limita dintre comunele Smârdan, Braniştea şi Schela. 

Practic este vorba de un amplasament învecinat cu poligonul militar de la Smârdan (loc agreat de forţele NATO pentru aplicaţii speciale), ceea ce aduce în discuţie desfiinţarea poligonului, având în vedere că tragerile de artilerie nu sunt tocmai compatibile cu zborul avioanelor.

Ministrul Cuc a declarat că oportunitatea şi necesitatea sunt dovedite de cifrele studiilor realizate de Consiliul Judeţean şi a promis că aeroportul va fi finanţat de Guvern, din Fonduri de Dezvoltare şi Investiţii. 

„În cel mai scurt timp va fi emisă de către guvern o hotărâre prin care acest obiectiv va putea fi finanţat prin Fondul National de Dezvoltare şi Investiţii. Imediat după ce va fi aprobată această hotarare vom demara procedurile de realizare a studiului de fezabilitate şi ulterior sa putem demara constructia aeroportului de la Galaţi. De asemenea, aeroportul este proiectat in imediata aproapiere a Drumului Mare de Centură, care va lega Giurgiulestiul de localitatile Vanatori si Traian. Ministrul Transporturilor a dat asigurari ca anul acesta vor demara procedurile pentru desemnarea unui constructor al acestui drum”, a declarat Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite