Mii de litri de alcool şi zeci de mii de ţigări de contrabandă, confiscate în doar două zile de control

Mii de litri de alcool şi zeci de mii de ţigări de contrabandă, confiscate în doar două zile de control

Aproape 30.000 de ţigări fără acte legale au fost confiscate în doar două zile de control

În perioada 19-20 februarie ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au acţionat pe raza judeţului Galaţi în vederea combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării alcoolului, băuturilor alcoolice şi a produselor din tutun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost organizate controale în zonele agroalimentare din municipiile Galaţi şi Tecuci, controale la care au fost atraşi şi inspectori cu atribuţiuni în domeniu din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene Galaţi şi Direcţiei Judeţene Vamale Galaţi. De asemenea, au fost organizate şi filtre împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi pentru verificarea legalităţii transporturilor acestor categorii de produse.

În urma controalelor efectuate au fost constatate 14 infracţiuni de natură economico-financiară, dintre care cinci infracţiuni de evaziune fiscală prin  neînregistrarea veniturilor realizate, şase infracţiuni prevazute de Codul vamal (deţinerea şi oferirea spre vânzare de produse din tutun care provin din contrabandă) şi trei infracţiuni prevăzute de Codul penal, respectiv expunerea spre vânzare de băuturi falsificate sau substituite.

Au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la suma de 22.800 lei. 

De asemenea, au fost retrase de la comercializare şi indisponibilizate 303 litri alcool, 1.200 litri vin şi un nr. de 28.280 ţigarete de diferite mărci, toate de provenienţă Republica Moldova, ţigarete introduse ilegal pe teritoriul ţării.

În cazul infracţiunilor constatate, cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând a fi stabilite sumele cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: