Un fotbalist din Iaşi a prins crucea lansată în apele Dunării, la Galaţi. În jur de 2.000 de credincioşi au participat la slujba de Bobotează

Un fotbalist din Iaşi a prins crucea lansată în apele Dunării, la Galaţi. În jur de 2.000 de credincioşi au participat la slujba de Bobotează

Fotbalistul din Iaşi care a prins crucea şi câţiva dintre temerarii care s-au aruncat alături de el în apele Dunării Foto: GSDG

Autorităţile locale au impus restricţii de circulaţie pe tronsonul cuprins între strada Navelor şi strada Alexandru Cernat din Galaţi, precum şi pe porţiunea din strada Prelungirea Traian, dintre intersecţiile acesteia cu bulevardul Marii Uniri şi cu strada Roşiori, pentru buna desfăşurare a ceremoniei religioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 

Un fotbalist din Iaşi a prins în acest an crucea aruncată în apele îngheţate ale Dunării. Ioan Pârlog joacă la Viitorul Hârlău, formaţie din Liga a IV-a, are 26 de ani şi a venit special la Galaţi în acest an pentru a participa la tradiţionala cursă pentru prinderea crucii de Bobotează.

17 persoane au îndurat frigul şi apa rece în încercarea de a prinde crucea lansată de arhiepiscopul Dunării de Jos în apele Dunării.

Ştirea iniţială

Duminică, 6 ianuarie 2019, între orele 11,00 şi 16,00, circulaţia rutieră va fi închisă pe bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară a Dunării), pentru buna desfăşurare a ceremoniei religioase organizate cu prilejul Sărbătorii de Bobotează.

Aproximativ 2.000 de credincioşi participă la procesiune, chiar dacă în acest an vremea este nefavorabilă. Ninge, iar temperatura se situează în jurul valorii de -6 grade Celsius. Din acest motiv, la acest moment este incertă participarea înotătorilor la tradiţionala lansare a crucii în apele Dunării.

FOTO Arhiepiscopia ”Dunării de Jos”

Manifestările religioase se vor desfăşura conform următorului program:

12.45 – 12.55 – Sosirea participanţilor la Biserica ”Precista”

12.55 – 13.00 – Procesiunea către locul slujbei

13.00 – 13.45 – Slujba de sfinţire a apei

14.00 – 14.15 – ”Lansarea Crucii” în apele Dunării

14.15 – 15.30 – Distribuirea Agheasmei Mari către credincioşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: