Miercuri începe „Modern Movie Festival”.  Cele nouă filme excepţionale pe care le pot vedea gălăţenii, timp de cinci zile de festival

Miercuri începe „Modern Movie Festival”.  Cele nouă filme excepţionale pe care le pot vedea gălăţenii, timp de cinci zile de festival

Proiecţiile vor avea loc în aer liber. Foto: Adevărul

Toate proiecţiile vor avea loc în aer liber, pe un ecran amplasta pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor (la „Păpădie”), iar intrarea publicului este liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gălăţenii au parte, în zilele următoare, de un nou regal cinematografic. În perioada 29 iulie - 2 august se va desfăşura, la Galaţi, cea de-a şasea ediţie a „Modern Movie Festival”, eveniment organizat de Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi în colaborare cu Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

În cele cinci seri de festival vor putea fi vizionate în aer liber, pe un ecran amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor (la „Păpădie”), un număr de nouă filme, scurt metraje sau documentare.
Deschiderea oficială a festivalului va avea lor miercuri, 29 iulie, de la ora 20,00, cu două lansări de carte: „Ceaţa albastră” de Ioan Cărmăzan şi –„Mitul secolului XX” de Otilia Sîrbu.

De la ora 21,00, va fi proiectat filmul românesc „Cel ales”, inspirat dintr-o povestea reală din anii ’80. Sneariul ni-l prezintă la început pe domnul X (Bogdan Stanoevici), care a fost ajutat să fugă din ţară de Securitate, iar de aici s-a pomenit într-un context haluciant, cu efecte dramatice care aveau să-l urmărească peste trei decenii. Filmul „Cel ales” a câştigat patru premii la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood din acest an: cel mai bun film narativ, cea mai bună imagine, cea mai bună regie şi cea mai bună muzică.

Din distribuţie fac parte actorii: Laura Cosoi, Olimpia Melinte, Nicodim Ungureanu, Alexandru Mărgineanu, George Remeş, Ion Haiduc, Bogdan Stanoevici, Mărioara Sterian, Mădălina Constantin, Bogdan Talaşman, Cristian Toma şi Cristian Gheorghe.

Joi, 30 iulie, de la ora 21,00, va fi proiectat un documentar extraordinar - „Cuibul de cuci”, în regia lui Cătălin Apostol  - care spune povestea unui azil de nebuni, urmat de un film premiat cu "Globul de aur": „Grand Budapest Hotel”.

Pelicula, regizată de Wes Anderson, descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent.

Vineri, 31 iulie, de la ora 21,00, pe ecranul amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va fi proiectat scurt metrajul românesc „În familie”, regizat de Andrei Cotarcea.
Imediat după (cam târziu, totuşi, dat fiind că este o peliculă pentru copii...) va începe filmul de animaţie „Pinguinii din Madagascar”.

Sîmbătă, 1 august, de la ora 21,00, gălăţenii pot vedea scurt metrajul „În căutarea lui Dumnezeu”, în regia lui Sebastian Chelu şi după va începe drama „Gone Girl”, cu Ben Affleck şi Rosamund Pike.

În fine, duminică, 2 august, de la aceeaşi oră, cinefilii pot viziona comedia  românească „Kandy - ciocolata de lux cu gust de femeie", o poveste despre relaţia de familie şi mai ales despre stările unei femei cu tot ce este al ei: copii, profesie, trăiri sociale şi emoţionale. Scurt metrajul este regizat de Mariana Pachis şi din distribuţie fac parte Raluca Guzlicov, Claudia Motea şi Adrian Enache.

Imediat după (21,30) se va proiecta filmul românesc, „Doar cu buletinul, la Paris”, o satiră despre România actuală, despre resemnare, speranţă şi haz de necaz.
Vizionare plăcută!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: