Mesaj oribil la adresa lui Mihail Şora din partea unui politician din Galaţi. Filosoful este numit „excroc“ şi „bătrân fără ruşine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Picu Apostol Roman, viceprimar al Galaţiului din partea UNPR, a scris mesajul pe pagina proprie de Facebook. Politicianul  este cunoscut pentru desele lui ieşiri bizare la adresa unor persoane cu notorietate.

Picu Apostol Roman, viceprimar în exerciţiu al municipiului Galaţi, din partea UNPR (dar via PSD), a şocat din nou opinia publică cu un mesaj în care atacă virulent o persoană cu notorietate.

Politicianul a postat pe pagina proprie de Facebook o tiradă la adresa filosofului Mihail Şora, pe care în acuză de manipulare şi minciună, numindu-l „excroc” şi „bătrân fără de ruşine”.

„Temă de gândire: Clipul «marelui» Mihai Şora este sau nu o ESCROCHERIE? Cred că aţi observat cam pe toate posturile TV un clip video care vrea să demonizeze perioada comunistă, clip in care apare ca erou principal un bătrânel ce chipurile a suferit nevoie mare în acele vremuri”, îşi începe Picu Apostol Roman pledoaria.

„Clipul este făcut de profesionişti, cu filmări, costume, aparatură, imagini cu maşini şi locomotive din epocă, toate adunate într-un filmuleţ care are ca ţintă atât abramburirea cetăţenilor în vârstă cât şi inducerea unei stări de teamă în rândul tinerilor îndemnându-i să acţioneze astfel încât ei să nu treacă prin ce a trecut în mod mincinos dl Şora”, continuă mesajul.

Apoi, viceprimarul de Galaţi preia, în sprijinul său, o postare a filologului (ex-PDL, actualmente M10) Adrian Papahagi: „Acest Şora, când avea 30 de ani era membru al Partidului Comunist Francez iar la 32 de ani, adică în 1948 se întoarce în Republica Populară Română şi devine membru al proaspătului partid comunist. Primul lui loc de muncă după repatriere a fost timp de 3-4 ani în Ministerul de Externe condus de ANA PAUKER. Apoi a ocupat funcţia de redactor-şef al Editurii de Stat pentru Literatură şi Artă în timp ce Blaga sau Arghezi erau marginalizaţi, iar Noica înfunda puşcăria”.

Finalul mesajului lui Picu Apostol Roman este apoteotic. „Păi asta nu este excrocherie (N.R.: forma corectă ar fi, totuşi, escrocherie) curată? Cum să manipulezi în asemenea hal populaţia României bătrân fără de ruşine ce eşti? Ruşine celor care au gândit aşa ceva, ruşine şi posturilor de televiziune care contra unei sume de bani (cred că foarte mulţi), propagă astfel de mistificări ale istoriei!”, scrie politicianul.

Picu Apostol Roman a ajuns viceprimar al Galaţiului în 2016, după ce până atunci a fost director al cantinei de ajutor social (unde a fost instalat fără concurs, pe baza algoritmului politic). El a devenit cunoscut opiniei publice mai ales pentru desele ieşiri scandaloase în spaţiul public.

Una dintre cele mai controversate afirmaţii a fost făcută de acesta după tragedia din „Colectiv”. Într-un mesaj video pus pe YouTube, Roman a afirmat că incendiul ar fi fost pus la cale de preşedintele Klaus Iohannis, care ar fi plănuit totul în „laboratoare ultrasecrete”. Când făcea amintitele afirmaţii viceprimarul se afla pe terasa unei cârciumi şi era îmbrăcat într-un trening de firmă.

Un alt episod controversat s-a consumat anul trecut, atunci când, intervievat de o televiziune naţională pe tema lipsei infrastructurii turistice de la Galaţi, viceprimarul a afirmat că turiştii nu vin în oraşul dunărean pentru că nu găsesc „coctailul de succes” pentru aşa ceva, adică „sex, droguri şi jocuri de noroc”.

Opoziţia din Consiliul Local Galaţi a iniţiat, la un moment dat, procedura suspendării şi demiterii viceprimarului, pe motiv că „aduce prejudicii grave imaginii oraşului”, însă moţiunea a picat la vot, Roman fiind susţinut de PSD, UNPR şi ALDE.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite