Medici şi poliţişti atacaţi cu cuţitul în urma unui accident rutier. Agresorul, reţinut după ce a „înjunghiat” o maşină

Medici şi poliţişti atacaţi cu cuţitul în urma unui accident rutier. Agresorul, reţinut după ce a „înjunghiat” o maşină

Maşina avariată în accident FOTO Grupul Şoferilor din Galaţi

Incidentul s-a petrecut miercuri seară în municipiul Galaţi, în apropiere de Parcul CFR. O dubă scăpată de sub control a intrat într-un stâlp. Şoferul a fost reţinut după ce a încercat să fugă de la locul faptei, iar un trecător, care nu avea legătură cu accidentul, i-a ameninţat cu cuţitul pe poliţişti şi pe medicii de la SMURD. El a şi lovit cu cuţitul în luneta unei ambulanţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incident bizar la Galaţi, miercuri seară. Totul a pornit de la un accident de circulaţie petrecut în apropierea Parcului CFR (în zona de nord a oraşului), de la care lucrurile au degenerat într-un scandal ce putea să aibă urmări tragice.

Şoferul în vârstă de 32 de ani al unei dube, probabil băut (urmează să se afle după analizele de sânge), a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un stâlp, în urma coliziunii nefiind înregistrate victime. 

După cum au povestit martorii, şoferul a părăsit imediat locul accidentului şi s-a dus în parc. Când au ajuns poliţiştii la faţa locului, nu era nimeni în maşină, dar au dat de şofer pe o bancă, în parc. Omul era agitat şi nu a recunoscut că el se afla la volan în momentul accidentului. De asemenea, a refuzat să sufle în aparatul etilotest, apoi a încercat să fugă.

„Poliţiştii l-au imobilizat, l-au încătuşat şi l-au condus la autospeciala Poliţiei. După ce bărbatul a fost urcat în maşină, un alt bărbat, de 41 de ani,  care în acel moment se afla în parc i-a atacat pe cei doi poliţişti şi pe  unul dintre membrii echipajului   medical SMURD cu un cuţit. Poliţiştii au reuşit să îl imobilizeze şi pe acesta şi să îl încătuşeze fără a folosi armamentul din dotare. Şoferul a a fost condus la spital în vedere recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar agresorul a fost condus la secţia de poliţie”, a precizat cms.şef Gabriela Costin, de la IPJ Galaţi.

„La un moment dat a apărut o persoană cu un cuţit, care a vrut să lovescă şi poliţistul, cât şi şoferul de pe maşina de urgenţă. Numai prezenţa de spirit a poliţistului a făcut ca acesta să îl împingă şi să scoată pistolul.  Prin împingere nu a lovit pe niciunul din ei, cuţitul, prin dezechilibrare a lovit luneta maşinii. Nu a spart-o ci doar a zgâriat-o. Urmează cercetări din partea organelor abilitate. Şoferul a fost luat de către organele de poliţie, neavând nevoie de ajutor, cred că mai mult au avut nevoie colegii mei care sunt foarte speriaţi. Cel care avea  cuţitul venise să îi ţină partea celui care făcuse accidentul”, a declarat  dr. Angel Trifan, medic şef  UPU-SMURD Galaţi.

Interesant este că rudele şoferului de 32 de ani spuneau că acesta nici nu ar fi fost la volan şi că toată lumea minte. Şoferul dubei şi cuţitarul au fost duşi la poliţie şi urmează ca după anchetă să se stabilească încadrarea juridica a faptelor de care se face vinovat fiecare dintre ei. Este de menţionat că agresorul nu a avut legătură cu accidentul, ci doar s-a sinmţit dator să intervină în ceea ce el a considerat ca fiind „un abuz al Poliţiei”.

citeste totul despre: