Medic român din Marea Britanie, despre folosirea antibioticelor pentru tratarea Covid-19: Riscăm efecte adverse semnificative

Medic român din Marea Britanie, despre folosirea antibioticelor pentru tratarea Covid-19: Riscăm efecte adverse semnificative

Medicul Radu Angelescu, sursa: Arhivă Personală/FB

Radu Angelescu, un medic român din Liverpool, susţine că utilizarea antibioticelor în tratarea pacienţilor COVID-19 poate avea efecte adverse grave. „Riscăm efecte adverse semnificative precum infecţia cu Clostridium difficile sau o colită membranoasa”, avertizează medicul.

Medicul Radu Angelescu spune într-o postare pe pagina sa de Facebook că antibioticele nu schimbă evoluţia bolii decât în unele cazuri în care pacientul are „infecţie bacteriană supraadăugată”. În caz contrar, poate avea efecte adverse grave. 

„Antibioticele în COVID nu aduc niciun beneficiu şi nu schimbă evoluţia bolii cu excepţia cazurilor în care avem infecţie bacteriană supraadăugată. Avem aproape 2 ani de când tratăm COVID şi nu vrem să înţelegem asta. 

Riscăm efecte adverse semnificative precum infecţia cu Clostridium difficile sau o colită membranoasa. Asta fără a mai pune la socoteală rezistenţă la antibiotice”, a scris Radu Angelescu a scris, pe Facebook, medicul român.

Contraindicaţiile împotriva vaccinării

Într-o postarea anterioară, dr. Angelescu aminteşte care sunt singurele contraindicaţii împotriva vaccinării:

1) istoric de anafilaxie la vaccin sau componentele lui
2) istoric de tromboză cu trombocitopenie în urma vaccinarii cu AZ -> se poate vaccina cu Pfizer/Moderna
3) istoric de capillary leak syndrome post vaccinare cu AZ -> se poate vaccina cu Pfizer/Moderna
4) mio/pericardită post vaccinare
„Alergiile, diabetul, problemele cu coagularea, imunosupresia, problemele cardiace/pulmonare/hepatice/renale, etc NU reprezintă o contraindicaţie, ci un motiv în plus pentru a vă vaccina”, precizează medicul român.
 


Vă recomandăm să mai citiţi:

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările