Medic român din Belgia, despre eroarea din cazul studentei moarte la Spitalul Judeţean Galaţi: Îţi trebuie minte limpede şi odihnită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Ana Cichirea, sursa: Arhivă Personală/FB
Medicul Ana Cichirea, sursa: Arhivă Personală/FB

Ana Cichirea, un medic român stabilit în Belgia, explică pe pagina sa de Facebook ce a provocat eroarea cadrelor medicale, în urma căreia o studentă de 21 de ani a murit la Spitalul Judeţean Galaţi. „Fără întrebări esenţiale nu există diagnostic, iar fără diagnostic nu există tratament”, afirmă dr. Ana Cichirea.

Medicul Ana Cichirea susţine că în medicină, diagnosticul corect rămâne „partea cea mai dificilă”. În plus, pentru un diagnostic corect îţi trebuie, pe lângă cunoştinţe medicale, „minte limpede şi odihnită, claritate şi motivaţie”. 

„Nevaccinaţii şi…radiografia unui diagnostic greşit. Am înţeles foarte devreme că nu voi putea niciodată să ofer un tratament corect fără un diagnostic complet. În medicină diagnosticul corect rămâne, din punctul meu de vedere, partea cea mai dificilă. 

Medicii studiază continuu, ani de zile, patologii de toate felurile, patologii separate şi asociate, din sfera de specialitate şi din afara acesteia, pentru a putea dezvolta gândirea medicală necesară, pentru a ajunge la chintesenţa unui diagnostic si ulterior a unui plan de tratament impecabil şi eficient. 

Poveşti… În realitate medicii sunt doar nişte oameni care au studiat mai mult despre alţi oameni şi care pot greşi chiar dacă stăpânesc magistral teoria, chiar dacă sunt cei mai buni practicieni din lume. 

Pentru un diagnostic corect îţi trebuie, pe lângă cunoştinţe medicale, minte limpede şi odihnită, claritate şi motivaţie.”, scrie dr. Ana Cichirea, pe pagina sa de Facebook.

Medicul român face referire la tragedia de Spitalul Judeţean Galaţi, unde o studentă la Medicină, de 21 de ani, a murit, după mai multe diagnostice greşite ale cadrelor medicale. Dr. Ana Cichirea susţine că s-a ajuns la aceste tragedii deoarece personalul medical este epuizat din cauza cazurilor COVID. „Doar vaccinarea protejează medicii din prima linie”, subliniază medicul.

„Nu ştiu exact cine sunt medicii implicaţi, dar pentru un diagnostic corect al acestei situaţii îmi pare că sunt omise întrebările esenţiale! Cine este de vină pentru epuizarea actuală a personalului medical din UPU, pentru diagnosticele greşite, pentru cei care mor cu zile? Fără întrebări esenţiale nu există diagnostic, iar fără diagnostic nu există tratament! Cu drag, un om! (...) P.S. Am spus de zeci de ori că VACCINAREA PROTEJEAZĂ MEDICII DIN PRIMA LINIE! Dacă sindromul de burn out al medicilor vi s-a părut până acum joc de glezne, atunci veţi descoperi în scurt timp cum este să faceţi frecţie la picior de lemn”, a adăugat medicul. 

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite