Medic, mesaj tulburător: Când se va trage linie după acest COVID, să luaţi în calcul şi morţile „colaterale“ ale oamenilor cu alte afecţiuni

Medic, mesaj tulburător: Când se va trage linie după acest COVID, să luaţi în calcul şi morţile „colaterale“ ale oamenilor cu alte afecţiuni

sursa: Arhivă Personală

Chirurgul Paul Ichim, medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, transmite un mesaj oamenilor care, de teama COVID, nu se mai prezintă la spital pentru a-şi trata diverse afecţiuni:  „Lăsaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniţi din timp”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Dr. Paul Ichim, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi gălăţeni, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că, din cauza COVID, oamenii se prezintă prea târziu la medic.

„Oamenii speriaţi de ştirile despre valul 3, de nebunia socială, de ştirile contradictorii, de focarele de Covid din ce în ce mai frecvente chiar din spitale, nu se mai prezintă cu restul patologiei la noi. 
 
Aparent a scăzut adresabilitatea pentru restul afecţiunilor, însă, gărzile vor fi criminale, cu oameni care vin în ultimul hal la spital, când va fi foarte greu de rezolvat ceva, cu mortalitate crâncenă. 
 
Dacă voi credeţi că noi am reuşit să devenim indiferenţi la suferinţa şi la moartea pacienţilor, vă înşelaţi. 
 
Ne educăm să mascăm de multe ori ce gândim, ce anticipăm evolutiv, ca să nu ne citească pacientul, sa nu cedeze psihic şi să nu mai lupte”, a scris medicul într-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
Medicul are un mesaj pentru pacienţii care de teama virusului evită să meargă la spital: „Noi suntem acolo şi atâţia câţi suntem şi cu ce avem, vom continua să vă ajutăm. Lasaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniti din timp”. 
 
„În concluzie, când se va trage linie după acest Covid, (sper să fie cât mai repede căci m-am saturat), să luaţi în calcul şi morţile "colaterale" ale oamenilor cu alte afecţiuni, scăpaţi din mână, care ar mai fi trăit altfel câţiva ani. Când am citit gândirea unora de tipul selecţiei naturale, indivizi de un cinism meschin, nu-mi permit să scriu ce mi-a venit să le transmit. Indivizii se comportă ca şi cum n-ar avea nici o frică de Dumnezeu. Să ştiţi un lucru, dispreţuiţi şi numiţi în fel şi chip, noi suntem acolo şi atâţia câţi suntem şi cu ce avem, vom continua să vă ajutăm. Lăsaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniţi din timp”, încheie medicul.
 

 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările