Medic, dezarmat în faţa antivacciniştilor: Nu vă mai obosiţi să îmi trimiteţi ameninţări. Despre COVID... gata!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Laura Zarafin, sursa: Arhivă Personală/Facebook
Medicul Laura Zarafin, sursa: Arhivă Personală/Facebook

Dr. Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti, a adresat pe pagina sa de Facebook un mesaj categoric antivacciniştilor: „Mi-am făcut datoria morală de a spune ce văd... nu vă mai obosiţi să îmi trimiteţi mesaje private de ameninţare, să mă faceţi manipulată, proastă, criminală”.

„Consider că, după puterile mele, de om simplu, medic ATI care vede de 18 luni numai pacienţi in stare critică, bolnavi de Covid, mi-am făcut datoria morală de a spune ce văd. Din acest moment nu vă mai obosiţi să îmi trimiteţi mesaje private de ameninţare, nu vă mai obosiţi să mă faceţi manipulată , proastă , criminală etc. Fiecare este liber să acţioneze după mintea şi caracterul său .Despre Covid ........gata ......”, scrie pe Facebok medicul Laura Zarafin, specialist ATI aflat în prima linie în lupta COVID-19.  

Medicul Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, a atras atenţia în nenumărate rânduri despre situaţia critică din spitale, din cauza COVID -19. Potrivit acesteia, secţiile ATI ar fi fost mult mai simplă acum, dacă pacienţii ajunşi în stare gravă în unităţile medicale nu s-ar fi gândit că devin "cobai" şi s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19. 

Medicul a arătat că secţiile de terapie intensivă din ţările cu rată de vaccinare peste 75% sunt aproape goale, în timp ce în România spitalele sunt pline cu pacienţi COVID. Peste 90 la sută din ei sunt nevaccinaţi. 

„E adevărat că fiecare are dreptul de a alege . Poţi alege să te vaccinezi sau poţi alege sa nu o faci . Doar că eu cred că alegerea ar fi bine să o facem având informaţii credibile , de la oameni care au văzut ce poate face acest virus.

Dacă ne uităm însă la ţările cu rată mare de vaccinare observăm că, deşi rata infectărilor este mare, numărul de spitalizări şi mai ales numărul de pacienţi cu forme critice de Covid 19 internati în ATI este extrem de mare. La noi, de 18 luni nu a existat o asemenea rată de infectare, iar în ATI am văzut că ajung într-o proporţie covârşitoare ( peste 90%) nevaccinaţi. Nu e vorba numai de alte boli , unii bărbaţi puternici, sportivi, nefumători. Dacă ne uităm însă la naţiunile cu rată de vaccinare mare , de peste 75% , un lucru este cert - spitalele sunt aproape fără pacienţi Covid, sau oricum cu extrem de puţini pacienti Covid în ATI. Un alt indicator foarte important este numărul deceselor”, este mesajul transmis de Laura Zarafin. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID: „Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online: „Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite