Medic, despre viteza de răspândire a tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2: „Vom da cu toţii piept cu virusul”

Medic, despre viteza de răspândire a tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2: „Vom
da cu toţii piept cu virusul”

sursa: Arhivă

Cunoscutul cardiolog Vasi Rădulescu susţine că numărul celor infectaţi cu Omicron este mult mai mare, în realitate, faţă de cifrele oficiale prezentate de autorităţi. Medicul consideră că cei nevaccinaţi şi vulnerabili vor umple statistica la decese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dr. Vasi Rădulescu comentează pe pagina sa de Facebook statistica cazurilor de COVID-19, anunţată miercuri, 26 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică. Medicul spune că, în realitate, cifrele sunt mult mai mari. 

„34.255 cazuri în ultimele 24 de ore. Probabil peste 100.000 în realitate. Aproape 100 decese. Vom da cu toţii piept cu virusul în următoarele luni. Cei nevaccinaţi şi cu factori de risc pot umple statistica la decese, din păcate. Cei tineri, verzi, nevaccinaţi - loterie. Cei bine informaţi, responsabili, cu booster făcut -> trecere relativ uşoară prin boală. 34.255 va fi depăşit şi oficial. E oricum depăşit neoficial, ştim asta. Unii cred că au răceli, nu se testează, nu anunţă nimic, ba mai şi ies din case”, scrie dr. Rădulescu. 

Concluzia medicului este: „Vom trece urât şi prin valul 5. Cum ziceam cândva, ştiinţa nu ne iartă şi ne aşază la locul nostru”.

 Dr. Vasi Rădulescu este medic cardiolog, autor de cărţi care popularizează educaţia pentru sănătate în rândul adulţilor şi copiilor. Medicul este renumit deoarece face de aproape zece ani educaţie pentru sănătate, explicând pe înţelesul tuturor cum funcţionează corpul uman, cum să avem grijă de el, dar şi cum să prevenim majoritatea afecţiunilor. 

Medicul a reuşit să mobilizeze oamenii pe reţelele de socializare să meargă să se vaccineze. El a iniţiat în octombrie, anul trecut, o campanie prin care a răspuns la 20.000 de mesaje primite, explicându-le oamenilor de ce trebuie să se vaccineze, ce contraindicaţii sunt şi cum îi protejează vaccinul.

Vă recomandăm să mai citiţi:


Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările