Măsuri de eficientizare la Transurb după greva de acum două săptămâni

Măsuri de eficientizare la Transurb după greva de acum două săptămâni

Parcul auto al Transurb ar trebui completat cu mijloace de transport de capacitate medie şi mică.

Comisia care a analizat situaţia operatorului de transport public din galaţi a propus elaborarea unei organigrame noi, sistarea premierilor pentru directorul societăţii şi reducerea personalului TESA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a primit raportul comisiei speciale care a fost învestită prin dispoziţie să verifice situaţia economico -financiară a societăţii Transurb SA.

În urma analizei făcute, comisia specială de control a propus mai multe măsuri de îmbunătăţire a activităţii societăţii de transport public, în sensul rezolvării problemelor invocate de salariaţi după oprirea spontană a lucrului din 31 martie 2014.

Prima dintre acestea ar fi aceea că Transurb SA trebuie să prezinte, în termen de o săptămână, un proiect de organigramă adaptată la condiţiile reale de funcţionare a societăţii şi care să urmărească eficientizarea activităţii. Potrivit acestei noi organigrame, numărul de posturi TESA trebuie redus. 

De asemenea, directorul general al societăţii nu va mai încasa premierea anuală cuprinsă între 29.000 şi 58.000 lei, pentru că nu au fost stabilite şi aprobate criteriile de performanţă.

Consiliul de Administraţie trebuie să aprobe în regim de urgenţă completarea parcului auto cu mijloace de transport de capacitate medie şi mică (midibuze şi microbuze), cu care se va executa orarul regulat de transport pentru rentabilizarea traseelor care nu au flux de călători pe toată durata zilei sau care deservesc cartierele de la periferia oraşului. 

Cât priveşte majorările salariale solicitate de şoferi, acestea vor putea fi luate în calcul abia după aprobarea noii organigrame şi a noului stat de funcţii şi analizarea impactului pe care acestea le vor avea asupra fondului de salarii prevăzut pe 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: