Maşină de lux, în valoare de 50.000 de euro, descoperită la frontieră. Autoturismul a fost furat din Germania

Maşină de lux, în valoare de 50.000 de euro, descoperită la frontieră. Autoturismul a fost furat din Germania

sursa: Poliţia de Frontieră

Un autoturism marca Mercedes–Benz, în valoare de 50.000 de euro, care figura ca fiind furat pe teritoriul Germaniei, a fost descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la volanul maşinii se afla un cetăţean bulgar, în vârstă de 47 de ani. Autoturismul este înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2016. Bărbatul a prezentat pentru autoturismul în cauză, un certificat de înmatriculare care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, poliţiştii de frontieră au extins verificările. Astfel, în data de  25.01.2021, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, au constatat că autoturismul figurează declarat furat, fiind ulterior introdus în bazele de date de autorităţile din Germania, ca bun căutat pentru confiscare.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului în Ucraina, în schimbul unei sume de bani şi nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi  tăinuire. Autoturismul în valoare de 250.000 de lei (50.000 de euro), a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările