Maşină furată din Italia, capturată la o vamă din judeţul Galaţi. Un moldovean a încercat să intre cu el în România

Maşină furată din Italia, capturată la o vamă din judeţul Galaţi. Un moldovean a încercat să intre cu el în România

Maşina furată din Italia FOTO Poliţia de Frontieră

Autoturismul, marca Toyota Aurius, era în baza internaţională de date din toamna anului trecut. Basarabeanul care conducea maşina a declarat că a cumpărat maşina contra sumei de 14,000 de euro. El a prezentat şi acte de vânzare-cumpărare în acest sens, autenticitatea documentelor fiind în curs de verificare.

Poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota Auris, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

Descoperirea a fost făcută în data de 17 mai 2019, în jurul orei 6.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei,  Bogdan A., cu dublă cetăţenie (română şi moldovenească), în vârstă de 31 de ani,  la volanul unui  autoturism marca Toyota Auris, înmatriculat în Republica Moldova, an de fabricaţie 2016.

„Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză,  colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din  Italia”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat recent autoturismul, plătind suma de 14.000 de euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: