Marş de 17 kilometri pentru finalizarea unui centru de recuperare a militarilor veterani. Militarii Batalionului 300 „Sf. Andrei” au alergat în deşert

Marş de 17 kilometri
pentru finalizarea unui centru de recuperare a militarilor veterani. Militarii Batalionului
300 „Sf. Andrei” au alergat în deşert

Foto: Jandarmeria Galaţi

Pentru al cincilea an consecutiv, Jandarmeria Galaţi a iniţiat acţiunea cu caracter umanitar, „Marşul Jandarmeriei Gălăţene”, o activitate organizată de oamenii în uniformă, pentru oamenii în uniformă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2019, cauza care a stat la baza acţiunii jandarmilor din Galaţi a constituit-o contribuţia la finalizarea Centrului de Recuperare şi Refacere a Militarilor Veterani din judeţul Dâmboviţa. 

Traseul, lung de 17 kilometri, cu o dificultate medie de abordare, nu a pus probleme niciunui participant, aceştia fiind deja obişnuiţi cu anduranţa impusă de terenul pe care au mărşăluit, între cazarma Jandarmeriei – Lacul Brateş – tabăra Gârboavele.

Ca de fiecare dată, au participat jandarmi gălăţeni, dar şi din Vrancea, infanterişti şi tanchişti gălăţeni, poliţişti locali, poliţişti, voluntari şi civili dornici să ajute, în total peste 200 de persoane.

O noutate a reprezentat-o participarea militarilor gălăţeni din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sf. Andrei” Galaţi, care nu au ţinut cont de distanţa care îi separă de ţară şi au organizat un marş în deşertul din Afganistan.Sumele colectate, atât la Galaţi, cât şi în Afganistan, au fost predate preşedintelui Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veterani cu Dizabilităţi „Sf. Dimitri Izvorâtorul de Mir”, Marius Apostol, el însuşi un veteran al teatrelor de operaţii, asociaţie care a demarat ridicarea centrului pentru militari. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: