Marele artist Constantin Brâncuşi este omagiat la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” din Galaţi

Marele artist Constantin Brâncuşi este omagiat la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” din Galaţi

Constantin Brâncuşi. FOTO Arhiva Adevărul

Prestigioasa instituţie culturală marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea sculptorului român printr-o serie de expoziţii de documente din colecţiile bibliotecii, organizate atât la sediul central în foaierul sălilor de lectură şi în holul mare de la parter, cât şi la două dintre filiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biblioteca „V.A. Urechia”  din Galaţi şi-a propus marcheze într-un mod deosebit împlinirea a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor român Constantin Brîncuşi.

În perioada următoare, prestigioasa instituţie culturală va organiza o serie de expoziţii de documente din colecţiile bibliotecii, evenimentele urmând să se desfăşoare  atât la sediul central (în foaierul sălilor de lectură şi în holul mare de la parter), cât şi la două dintre filiale.

În holul mare al bibliotecii are loc „Ziua Brâncuşi, Sărbătoare Naţională”, o expoziţie de carte din colecţiile Secţiei Împrumut la domiciliu pentru adulţi, ce va fi deschisă până pe 29 februarie 2016.

În foaierul sălilor de lectură, în sediul central, are loc în perioada 19-29 februarie expoziţie de documente „140 de ani de la naşterea sculptorului român Constantin Brâncuşi”.

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” are loc, în perioada 15-21 februarie, expoziţia de carte „Constantin Brâncuşi -140 ani de la naştere”.

Constantin Brâncuşi a avut o contribuţie covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană şi a fost ales membru postum al Academiei Române. Sărutul, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Rugăciunea, Muza Adormită, Pasărea Măiastră, Domnişoara Pogany, sau Faţǎ de Copil sunt câteva din cele mai importante şi mai cunoscute opere din creaţia sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările