Managerul unui spital din Galaţi a fost destituit după ce a refuzat să interneze pacienţi cu Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr Monica Necula FOTO Arhivă Adevărul
Dr Monica Necula FOTO Arhivă Adevărul

Înlocuirea din funcţie a fost solicitată de prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu, iar Ministerul Sănătăţii a avizat-o. În replică, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi spune că este victima unui abuz.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, doctoriţa Monica Necula, şi-a pierdut postul, sâmbătă, 11 aprilie, ca urmare a solicitării formulate către Ministerul Sănătăţii de către prefectul Gabriel Avrămescu.

Prefectul sesizare ministerul vineri, 10 aprilie, cu privire  la faptul că doctoriţa Necula a încălcat în mod intenţionat prevederile legale în vigoare.

Acesta a făcut  trimitere la faptul că Spitalul de Pneumoftiziologie  este o unitate medicală din faza a doua, iar conform ordinului 555/03.04.2020, aceasta se aplică „când spitalele de boli infecţioase sunt depăşite  din punct de vedere al pacienţilor izolaţi şi internaţi în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu COVID-19 prin izolarea pacienţilor într-o singură unitate medicală  şi acces imediat la tratament, cu posibilitatea izolării de restul bolnavilor cu alte afecţiuni, sub supravegherea medicilor  pneumologi şi de terapie intensivă”.

Dr Monica Necula i se impută că a refuzat să interneze o serie de pacienţi cu Covid-19 proveniţi din azilul de bătrâni Sfântul Ilie din Galaţi, acolo unde a fost depistat acum câteva zile unul dintre cele mai mari focare ale epidemiei cu coronavirus din România. Acolo au murit deja 4 oameni, iar 90 de oameni (72 de pacienţi şi 18 membri ai personalului) au fost depistaţi pozitiv.

„În urma unei informări a DSP, am solicitat Ministerului Sănătăţii eliberarea din funcţie şi numirea unui alt manager la Spitalul de Pneumoftiziologie şi totodată am sesizat şi organele abilitate pentru a cerceta comportamentul managerului. Din ce ştiu eu, Spitalul de Pneumoftiziologie este un spital care gestionează situaţia bolnavilor COVID-19 în judeţul Galaţi. Suntem într-un  război cu acest  virus. Toţi trebuie să ne respectăm atribuţiile”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul de Galaţi.

În replică, fostul manager afirmă că legal nu ar fi putut accepta internarea lor în unitatea medicală, pentru că spitalul TBC din oraş este spital de faza a II-a şi că va începe să primească bolnavi cu forme uşoare de Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase, dar fără comorbidităţi.

„Era o ilegalitate ca eu să accept peste limita mea de competenţă aceşti pacienţi, care trebuiesc îngrijiţi în mod corespunzător, pentru că au alte afecţiuni care le pun viaţa în primejdie”, a declarat Monica Necula..

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite