Mame şi pui în lumea animală, începând de miercuri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Mame şi pui în lumea animală, începând de miercuri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Mama lup şi puii ei. FOTO: CMSNG

Deschiderea expoziţiei va avea loc pe 7 octombrie, la ora 12,00, iar vizitarea ei este inclusă în tariful general de acces în incinta complexului. „Mame şi pui în lumea animală” va fi la dispoziţia publicului până în martie 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 7 octombrie 2015, de la ora 12.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Mame şi pui în lumea animală”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului o prezentare detaliată a relaţiei dintre mamele şi puii de animale şi păsări.

„Durata petrecută de pui cu părinţii lor variază in funcţie de specie. Astfel, unii pui sunt pregătiţi în câteva luni să părăsească siguranţa adăpostului părintesc (la păsări de exemplu), pe când alţii petrec ani buni alături de mama lor de la  care învaţă să vâneze, să se orienteze în spaţiu, să se apere, să găsească cele mai bune resurse de apă şi hrană. În general, instinctul matern, asigură supravieţuirea puilor până când aceştia devin capabili să-şi poarte singuri de grijă: să-şi procure hrana, să recunoască pericolele şi să se apere de ele”, spun organizatorii.

Expoziţia cuprinde informaţii despre creşterea puilor şi comportamentul mamelor de urs, vulpe, arici, bursuc, căprioară, lup, prepeliţă precum şi al altor specii.

Care este cea mai bună mamă din lumea animală sau ce relaţii se pot stabili între mame şi pui din specii diferite, puteţi afla doar vizitând expoziţia „Mame şi pui în lumea animală”, deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 31 martie 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările