Măicuţele de la Adam, Lacu Sărat, Tudor Vladimirescu şi Buciumeni au donat spitalelor 2.000 de măşti făcute de ele

Măicuţele de la Adam, Lacu Sărat, Tudor Vladimirescu şi Buciumeni au donat spitalelor 2.000 de măşti făcute de ele

Măicuţă confecţionând măşti de protecţie FOTO ADJ

Echipamentele de protecţie îndeplinesc standardele medicale. De asemenea, slujitoarele Domnului vor oferi persoanelor aflate în carantină sau în izolare pachete cu produse tradiţionale făcute în bucătăriile mănăstirilor.

După ce în ultimele săptămâni au gătit la foc continuu pentru bătrânii şi sărmanilor satelor din judeţele Galaţi şi Brăila, măicuţele de la mănăstirile „Adormirea Maicii Domnului” – Adam, „Sf. Pantelimon”- Lacu Sărat, „Adormirea Maicii Domnului” – Tudor Vladimirescu şi „Sfânta Treime” – Buciumeni au decis să se implice şi mai mult în sprijinirea semenilor.

Astfel, zilele trecute, de la mănăstirile menţionate au plecat către persoanele carantinate şi către spitalele din Galaţi şi Brăila un număr de 2.000 de măşti de protecţie. Dispozitivele au fost confecţionate în atelierele de croitorie ale mănăstirilor şi îndeplinesc toate normele medicale cerute pentru tipul lor.

De asemenea, măicuţele vor oferi persoanelor aflate în carantină sau în izolare pachete cu produse tradiţionale făcute în bucătăriile mănăstirilor: cozonaci, pască, ouă roşii şi alte  daruri de suflet. Şi asigurarea de hrană caldă pentru bătrâni şi nevoiaşi va continua în zilele pascale şi după aceea. Arhiepiscopia Dunării de Jos a precizat că pe toată durata derulării programului filantropic vor fi respectate regulile de igienă şi de protecţie impuse de autorităţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările