Locuri de muncă puţine pentru absolvenţii cu studii superioare, dar destule pentru cei care vor să muncească în străinătate

Locuri de muncă puţine pentru absolvenţii cu studii superioare, dar destule pentru cei care vor să muncească în străinătate

Sute de oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă s-au strâns în holul universităţii

Muncitori nacalificaţi, cofetari bucătari sau agenţi de securitate, sunt doar câteva dintre locurile de muncă oferite de cei 83 de agenţi economici care au răspuns invitaţiei AJOFM de a participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Aproape 70 de persoane au fost angajate pe loc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost organizată de Agenţia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, concomitent în Galaţi şi Tecuci. Din păcate, şi la această acţiune cele mai multe job-uri au fost pentru absolvenţii cu studii medii. De altfel, din totalul locurilor vacante, doar 23 erau pentru cei cu studii superioare. Din fericire însă pentru cei care visează la un loc de muncă în străinătate, aceştia au avut de unde alege. 

O companie care se ocupă cu plasarea forţei de muncă în străinătate şi-a prezentat ofertele la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Firma respectivă a căutat personal hotelier, ospătari, bucătari, lucrători agricoli sau asistenţi medicali, iar locurile de muncă disponibile erau în Grecia, Germania, Anglia sau Qatar. Câştigurile salariale pornesc de la 1.000 de euro şi pot ajunge până la 7-8.000 de euro pe lună. 

732 de gălăţeni au intrat în atenţia angajatorilor care aveau disponibile locuri de muncă. Dintre aceştia, 69 au fost angajaţi pe loc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: