Locuitorii din partea de nord a oraşului Galaţi vor rămâne fără apă potabilă miercuri, 16 septembrie

Locuitorii din partea de nord a oraşului Galaţi vor rămâne fără apă potabilă miercuri, 16 septembrie

Apa va fi oprita 12 ore. Foto: Arhiva

Sistarea furnizării apei este cauzată de o serie de lucrări la reţeaua  de distribuţie. Locuitorii din zonă sunt sfătuiţi să-şi facă din vreme rezerve de apă de băut.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 16 septembrie 2015, locuitorii din partea de nord a oraşului Galaţi vor rămâne timt de circa 12 ore fără apă potabilă.

Sistarea furnizării se va produce între orele 8,00 şi 20,00 şi este cauzată, după câte ne-a informat Apă Canal SA (societatea regională de distribuţie a apei), de efectuarea de către contractorul Atlas SA a unor lucrări la reţeaua publică.

Este vorba de conectarea caminului  de vane situat la intersecţia străzilor Traian şi Tunelului (în Barieră) , precum şi de cuplarea noii reţele la conducta PEHD Dn200mm.

„Lucrarile au fost realizate în scopul reglării regimului hidraulic în Cartier Traian Nord”, informează Apă Canal, care precizează că lucrările de cuplare sunt asigurate de constructor.

Vor fi afectaţi de oprirea apei potabile toţi consumatorii casnici şi agenţii economici de pe strada Tunelului, dar şi cei de pe strada Traian, pe segmentul cuprins între străzile Dumbrava Roşie şi Tunelului. Consumatorii sunt sfătuiţi să-şi asigure rezerva minimă de apă necesară pentru intervalul orar precizat.

„După repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă rece potabilă, există posibilitatea ca aspectul apei să fie opalescent, însă din punct de vedere bacteriologic şi calitativ aceasta se încadrează în standardele de potabilitate impuse de legislaţia în vigoare”, precizează Apă Canal SA Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările