"Let’s do it, Danube!", un proiect  de conştientizare a fiecărui cetăţean în parte de a păstra, conserva şi proteja resursa de apă

Proiectul va avea loc pe 29 iunie. Foto: Adevărul

Evenimentul se va concretiza în curăţarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internaţională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014. Evenimentul va avea loc şi la Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

După colaborarea din cadrul celor patru ediţii ale zilei naţionale de curăţenie, echipa Let’s Do It, România! desfăşoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu ”Apele Române”. 

Proiectul cuprinde o campanie de educaţie, care a început, déjà, în şcolile din judeţele dunărene, şi curăţarea propriu-zisa, eveniment ce a consacrat mişcarea Let’s Do It, Romania!.

Prima etapă a proiectului a început, în data de 7 aprilie, printr-o amplă campanie de educaţie non-formală privind ecologia şi protejarea mediului şi a apelor şi va continua până la terminarea anului educaţional.

„Am început cu mult entuziasm acest proiect. Echipele judeţene au dat dovadă de o mobilizare exemplară, în cadrul acţiunii Săptămâna Altfel, mai exact, începerea campaniei de educaţie ecologică. Considerăm acest parteneriat ca fiind unul firesc, având în vedere rolul Administraţiei Naţionale ”Apele Române” si preocuparea continuă a acestora de a păstra apele curate din România. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung şi dorim să continuăm împreună drumul pe care am pornit ”, a declarat Andrei Coşuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“.

"Am fost încântaţi să aflăm de iniţiativa echipei de tineri din cadrul ”Let’s Do It, Romania!” de a începe  proiectul ”Let’s Do It, Danube!”. Se ştie că existenţa umanităţii depinde de factorul numit ”apă”. Fără apă nu există viaţă şi, ca orice resursă, ea este epuizabilă şi nu trebuie folosită în exces. Consider că rolul acestui proiect este de conştientizare a fiecărui cetăţean în parte de a păstra, conserva şi proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintă o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, în mod responsabil, dar şi asupra rolului acesteia în susţinerea ecosistemelor şi a vieţii umane”, a declarat  dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Judeţele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curăţenie sunt: Caraş – Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa. Din 2010, până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curăţat 35 de zone în judeţul Tulcea şi au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunării şi a arealului Deltei Dunării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: