Lecţii de resuscitare predate la mall. Gălăţenii vor învăţa cum să le salveze viaţa celor dragi de la paramedici şi pompieri

Lecţii de resuscitare predate la mall. Gălăţenii vor învăţa cum să le salveze viaţa celor dragi de la paramedici şi pompieri

Foto: arhivă Adevărul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi SMURD organizează o acţiune de conştientizare şi deprindere a abilităţilor de bază în resuscitare şi eliberarea căilor respiratorii în incinta Shopping City Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub titulatura ”Maratonul Resuscitării”, pompierii şi paramedicii vor organiza miercuri, 16 octombrie, o interesantă acţiune în incinta Shopiing City Galaţi, în zona scărilor rulante, în intervalul 12.30-15.30.

Gălăţenii pot participa la lecţii de prim ajutor predate de salvatorii de la SMURD Galaţi, putând să efectueze chiar ei manevrele de resuscitare şi deblocare a căilor aeriene. În cadrul evenimentului, vor susţine minirecitaluri la pian elevii de la şcoala ”PianoArt Institut”, sub coordonarea profesorului Laura Doniga, alături de elevii Liceului de Arte ”Dimitrie Cuclin”, sub coordonarea profesorului Dana Nistor.

”Vrem să atragem atenţia asupras importanţei cunoaşterii manevrelor de prim ajutor, tehnici extrem de simple care pot fi învăţate de oricine. În ţara noastră, patru din cinci accidente au loc în mediul casnic, acasă. Lanţul supravieţuirii nu poate funcţiona fără intervenţia martorilor unui stop cardio-respirator. Cei care participă la aceste lecţii practice vor putea ei înşişi să fie veriga lipsă din lanţul vieţii, înţelegând simptomele unei probleme medicale şi putând interveni în ajutorul aproapelui”, a declarat Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările