Lecţii de afaceri la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri. Beneficiari sunt elevii liceului

Lecţii de afaceri la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri. Beneficiari sunt elevii liceului

Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi

Vineri, 18 octombrie, începând cu ora 13.00, la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi are loc lansarea programului educaţional european „Social Enterprise Program”, axat pe dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi creativităţii tinerilor, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Fundaţia ArcelorMittal.

În cadrul lansării de vineri, cei 50 de tineri participanţi vor discuta despre ce înseamnă antreprenoriatul social cu primul consultant voluntar din program, Mandamparambil Rajendran, Manager Regional ArcelorMittal pentru Asia, Comunitatea Statelor Independente şi Europa de Est. La eveniment vor participa reprezentanţi din cadrul ArcelorMittal Galaţi, Inspectoratului Şcolar Judeţean, conducerii liceului şi Junior Achievement România.

Pe parcursul întâlnirii, tinerii vor afla ce înseamnă să fii antreprenor şi vor analiza exemple de afaceri iniţiate de liceeni din toată lumea, în cadrul programului de antreprenoriat Junior Achievement “Compania”.

Întâlnirea se va continua cu un prim workshop în care echipe de elevi vor propune 10 idei de afaceri sociale care pot rezolva probleme ale comunităţii din judeţul Galaţi. Angajaţii companiei ArcelorMittal, în calitate de consultanţi voluntari, îi vor consilia pe tineri în cadrul unor întâlniri ulterioare, astfel încât ideile rezultate în cadrul workshopului să fie fezabile.

Pe parcursul anului anului şcolar, 500 de profesori şi elevi din Galaţi, prin activităţi practice şi studii de caz puse la dispoziţie de Junior Achievement şi cu ajutorul consultanţilor voluntari ArcelorMittal, vor dezvolta şi implementa propunerile de proiecte făcute la evenimentul de lansare. Cele mai bune 10 echipe de elevi vor participa la finala locală “Social Enterprise Project”, iar echipa câştigătoare va fi premiată în cadrul evenimentului Business Hall of Fame®, eveniment derulat anual la Bucureşti în luna mai, prin care sunt recunoscute şi premiate cele mai bune exemple de parteneriat educaţional public-privat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările