La Galaţi se deschide, din 30 august, un centru de zi pentru terapia copiilor cu autism. Investiţia e de 700.000 de euro

La Galaţi se deschide, din 30 august, un centru de zi pentru terapia copiilor cu autism. Investiţia e de 700.000 de euro

FOTO Arhiva Adevărul

Proiectul a fost realizat de Primăria Galaţi, fiind susţinut din fonduri europene în proporţie de peste 70 la sută. Centrul beneficiază de utilităţi performante pentru terapia copiilor cu autism.

Primăria municipiul Galaţi informează că pe 30 august 2016, de la ora 12,00, va avea loc festivitatea de închidere a proiectului „Centrul de zi pentru copii cu autism în municipiul Galaţi”, finanţat în cadrul  Programului  Operaţional Regional 2007-2013.

Noul centru de zi este situat în strada Constructorilor nr. 29 (lângă Şcoala Gimnazială nr. 13) şi are o valoare totală de 3.194.914 lei (peste 700.000 de euro), din care asistenţă financiară nerambursabilă este de 2.344.352 lei (circa 72 la sută).

Investiţia este realizată de municpalitatea gălăţeană în parteneriat cu Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi (în calitate de beneficiar al proiectului) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (în calitate de Autoritate de Management) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est (în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2007 – 2013).

Prin proiect s-a înfiinţat centrul de zi pentru copiii diagnosticaţi cu deficienţe din spectrul autist şi s-au amenajat numeroase spaţii moderne pentru terapie, respectiv sală de kinetoterapie, cabinet de terapie de grup pentru copii, sală de consiliere psihologică, cabinet de terapie prin joc, cabinet de terapie pentru grupuri de suport părinţi, cabinet de consiliere parentală, cabinet de stimulare senzorială, precum şi două săli de terapie individuală.

Centrul asigură condiţii optime pentru acordarea de servicii de abilitare/ reabilitare, recreere-socializare, orientare şcolară, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă în vederea integrării în comunitate, activităţi de îngrijire pentru copiii cu autism si activităţi de sprijin şi consiliere pentru părinţii sau reprezentanţii legali, precum şi alte persoane care au în îngrijire copii cu deficienţe din spectrul autist.

Centrul va deservi un numar de 40 de copii diagnosticati cu deficienţe din spectrul autist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: