Judeţul Galaţi a intrat sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol. Din această seară se trece pe cod galben de vreme rea

Judeţul Galaţi a intrat sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol. Din această seară se trece pe cod galben de vreme rea

Viscol FOTO Adevărul/Sever Gheorghe

Iniţial, meteorologii plasaseră judeţul Galaţi sub cod galben de vreme rea, dar în cursul dimineţii de 23 martie au revizuit avertizarea. Codul portocaliu este valabil până la ora 15,00, după care se revine pe cod galben de ninsori.

Meteorologii au decis să revizuiască avertizarea de vreme rea pentru judeţul Galaţi, care a trecut de la cod galben la cod portocaliu pe intervalul orara 9,30-15,00 al zilei de vineri, 23 martie 2018.

„În cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei va continua să ningă  abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50-60 km/h şi temporar 65-70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea”, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

După ora 15,00, în judeţ se va reveni pe cod galben de vreme rea. În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45-55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind şi spulberând  zăpada şi diminuând vizibilitatea. În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte.

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzaţia de frig.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul şi în sud-estul ţării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35-45 km/h, spulberând zăpada depusă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: