Judecătorii au respins acordul pe care tânărul fără permis, care a ucis doi copii şi a fugit de la locul accidentului, l-a semnat cu procurorii

Judecătorii au respins acordul pe care tânărul fără permis, care a ucis doi copii şi a fugit de la locul accidentului, l-a semnat cu procurorii

Ivanciu Corcioveiu Foto: Facebook/pagina personală

Judecătoria Târgu-Bujor a respins pe 10 noiembrie acordul de recunoaştere a vinovăţiei pe care tânărul inconştient care a spulberat cu maşina doi copii l-a încheiat cu Parchetul în primul dosar penal deschis pe numele său pentru conducere a unui vehicul fără permis, părăsirea locului accidentului şi influenţarea declaraţiilor.

 

Ivanciu Corcioveiu încheiase un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, prin care recunoştea acuzaţia care i se aduce în primul dosar penal în care a fost pus sub inculpare, de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi influenţarea declaraţiilor. 

Tânărul de 23 de ani fusese de acord cu pedeapsa stabilită de Parchet, de 3 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, dar Judecătoria Târgu Bujor a avut o cu totul altă părere. Judecătorii consideră că cele trei infracţiuni comise de Ivanciu Corcioveiu sunt prea grave în raport cu pedeapsa propusă de procurori şi au cerut refacerea urmării penale în acest caz.

Ivanciu Corcioveiu  a adus în stare de şoc comunitatea din localitatea gălăţeană Folteşti pe 6 septembrie,  după ce a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea fără permis şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului. Doi dintre copii, de opt, respectiv nouă ani, au fost ucişi pe loc, iar individul a fugit de locul accidentului.

Tragedia s-a produs pe DN26 (Galaţi-Târgu Bujor), pe raza localităţii Folteşti, chiar în faţa Primăriei. Ivanciu Corcioveiu, care nu a avut niciodată permis de conducere, conducea o maşină puternică (Alfa Romeo GT) cu o viteză foarte mare, estimată de martori la aproape 200 de kilometri la oră, moment în care a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi i-a spulberat pe cei doi copii.

 Fuge pentru a doua oară de la locul unui accident

Martorii au afirmat că la faţa locului mai era o maşină, cu care se pare că şoferul ucigaş se întrecea pe şosea, în ceea ce se numeşte „liniuţă”, în limbajul persoanelor care participă la curse ilegale de maşini. La doar câteva secunde după accident, deşi rănit, Ivanciu Corcioveiu a ieşit din maşina grav avariată (după ce a lovit copiii s-a izbit de un stâlp şi s-a răsturnat în şanţ) şi a luat-o la fugă spre localitatea învecinată.

Autorul gravului accident de circulaţie a părăsit ţara şi s-a ascuns în Italia. Ivanciu Corcioveiu nu ar fi reuşit acest lucru fără ajutorul verilor săi, Costel Vieru şi Alexandru Vieru, care au condus maşina cu care inidividul  a ieşit din ţară, cu un act de identitate ce nu-i aparţinea.

Ivanciu Corcioveiu a fost extrădat din Italia, iar în prezent se află în arest preventiv. În acest caz, tânărul a fost trimis în judecată pentru conducere a unui vehicul pentru permis, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: