Joaca unor puştani care pun tot felul de obstacole pe şinele de cale ferată s-ar putea lăsa cu pierderi de vieţi omeneşti

Joaca unor puştani care pun tot felul de obstacole pe şinele de cale ferată s-ar putea lăsa cu pierderi de vieţi omeneşti

Unii mecanici de locomotivă sunt nevoiţi să oprească trenurile pentru a curăţa şinele. Foto: Adevărul.

Tot mai mulţi tineri teribilişti sunt prinşi că pun pietre sau diverse alte obiecte pe căile de rulare a trenurilor, distrându-se apoi faţă de modul în care acestea sunt strivite de locomotivele grele. Poliţiştii fac un apel către aceştia să-şi găsească alte treburi mai interesante de făcut pentru că pun în pericol traficul feroviar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe raza de competenţă a Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, inclusiv în judeţul Galaţi, în ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe incidente ce au legătură cu calea de rulare CFR şi materialul rulant.

Poliţiştii trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte pericolul deraierii de locomotive ori vagoane de marfă sau călători din cauza obstacolelor puse de unele persoane inconştiente. 

„Aceste persoane sunt realmente iresponsabile, teribiliste, de obicei minori fără nicio preocupare pe perioada vacanţelor sau care, din plictiseală, găsesc un mod de a se distra prin punerea de pietre pe calea ferată sau prin aruncarea de obiecte spre trenuri în mişcare, pericolul fiind de această dată distrugerea geamurilor ori vătămarea călătorilor”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Poliţiei Transporturi.

Aceştia au venit şi cu câteva exemple. Pe relaţia de cale ferată 703, între Halta Balinteşti şi Halta Roşcani, au fost identificaţi doi adolescenţi de 17, respectiv 18 ani, ambii îngrijitori de animale, din comuna Băneasa, judeţul Galaţi, necunoscuţi cu antecedente penale, care au aşezat, din loc în loc, pe firul din stânga al căii ferate în direcţia Galaţi, pe o distanţă de 10 metri liniari, mai multe pietre provenite din terasament, acestea fiind lovite de către trenul Regio 15408 (Bârlad-Galaţi), fără a fi înregistrate victime sau pagube la materialul rulant. Prin comiterea faptei  nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei feroviare şi nici nu s-au înregistrat întârzieri ale trenurilor.

La trenul Regio nr. 7570, care circulă pe relaţia Galaţi-Mărăşeşti, între Iveşti-Umbrăreşti, jud. Galaţi, persoane necunoscute au pus pietre de macadam pe şina de cale ferată, trenul fiind nevoit să oprească în parcurs pentru a înlătura obstacolele. Urmare a investigaţiilor efectuate de lucrătorii secţiei au identificat suspectul de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 19 ani, fără ocupaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările