Jaloanele biografice ale principalilor candidaţi gălăţeni pentru Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camera Deputaţilor Foto Adevărul
Camera Deputaţilor Foto Adevărul

„Adevărul” continuă să vă prezinte informaţii despre  politicienii care susţin că au nevoie de voturile dumneavoastră pentru a vă reprezenta în Parlament. Astăzi, în preziua scrutinului,  candidaţii din Colegiile  5, 6, 7,  8 şi 9.

La alegerile parlamentare, programate pentru data de 9 decembrie, gălăţenii îşi vor vota reprezentanţii  în 13 colegii uninominale din care nouă pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat. 

În judeţul Galaţi, s-au înscris în cursa electorală 66 de candidaţi din şapte formaţiuni politice.
Continuăm să  vă prezentăm candidaţii gălăţeni din următoarele colegii electorale pentru Camera Deputaţilor, precum şi componenţa colegiilor uninominale.

În Colegiul numărul 5 (Târgu Bujor, Bereşti, Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băleni, Băneasa, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Corni, Cuca, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Jorăşti, Măstăcani, Oancea, Rădeşti, Rediu, Scânteieşti, Smulţi, Suceveni, Valea Mărului, Vârlezi, Vlădeşti) vor încerca să obţină sufragiile electorilor:

Dan Nica (USL) - 52 de ani, inginer, deputat, PSD;
Valeriu Ardeleanu (ARD) - 35 de ani, medic chirurg, PDL;
Szekereş Carol (UDMR) - inginer;
Gheorghe Mănăilă (PP-DD) - consilier judeţean;
Vergil G. Neculiţă (PRM) - 59 de ani, inginer agronom

Cel mai cunoscut candidat din acest colegiu este în mod evident Dan Nica, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Galaţi, care aspiră la al cincilea mandat de deputat. Candidează în acelaşi colegiu, în care, la alegerile trecute, a obţinut aproape 70% din voturi. Iată doar cteva jaloane din CV-ul lui Dan Nica. Are 52 de ani. A fost director al Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii,  ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (intre anii 2000 şi 2004).  A absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii de la Iaşi şi are un doctorat în Ştiinţele Comunicării. Din anul 2006, este vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

În Colegiul numărul 6 (care cuprinde cartierele gălăţene Centru, Valea Oraşului, Port,  Mazepa I şi II, Ţiglina I şi Traian) candidează:

Florin Costin Pâslaru (USL) - 53 de ani, inginer, deputat, PSD;
Doruleţ-Nelu Resmeriţă (ARD) - 45 de ani, inginer, asistent universitar, PDL;
Picu Apostol Roman (PP-DD) – 48 de ani, jurist, fost consilier local;
Marian Filimon (UDMR) - 61 de ani, economist, preşedinte al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, director SC Intact SRL;
Eugen-Gheorghe Stamate (PER) - 36 de ani, economist, administrator firmă;
Vanghele Ifrim (PRM) - 62 de ani, inginer, inspector de specialitate.

Fără îndoială că cea mai aprigă luptă electorală se va da în acest colegiu, între Florin Pâslaru şi Doruleţ Resmeriţă. Lupta a început cu mult înaintea disputei electorale, în instanţă, unde Resmeriţă a contestat dreptul lui Pâslaru de a candida pentru al doilea mandat de deputat din partea USL. Initial, judecătorii i-au dat dreptate lui Resmerită, însă Pâslaru a contestat hotărârea şi, drept urmare, a rămas în competiţie aşa că disputa între cei doi va continua în faţa urnelor.

Doruleţ Resmeriţă este născut în Galaţi în anul 1967. A absolvit Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor în cadrul căreia activează ca lector universitar. A fost inspector general şcolar al judeţului Galaţi. Este preşedintele organizaţiei judeţene PDL Galaţi.

Deputatul Florin Pâslaru are 53 de ani şi este membri PSD. A absolvit Facultatea Tehnică Picicolă şi are un masterat în management financiar. A lucrat în Deltă ca inginer piscicol, până în anul 1992, când a fost numit director al defunctei SC Pescogal SA. Până să obţină primul mandat de parlamentar, a mai fost director al ADP şi preşedinte al postului TV Galaţi

Nici candidatul PP-DD Picu Apostol Roman nu este un necunoscut electoratului. A fost consilier local din partea Partidului Conservator (două mandate) şi director la Serviciul Public Administrarea Domeniului Public şi Privat al Judeţului Galaţi.

O candidatură surprinzătoare, şi asta pentru că este înregistrată sub sigla UDMR, este cea a lui Marian Filimon, economist, preşedinte al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România – filiala Galaţi.

În Colegiul numărul 7 (alcătuit din microraioanele 18, 19, 20 şi 21 şi cartierul Dunărea),  îşi vor disputa voturile alegătorilor:

Lucreţia Roşca (USL) - 54 de ani, medic, deputat, PSD;
Constantin Dumitriu (ARD) - 41 de ani, jurist, patron, fost eurodeputat şi viceprimar, PDL;
Lăcrămioara Stavire (PP-DD) - 44 de ani, avocat;
Borca Tasciuc Sandor (UDMR) - economist;
Călin Nestor (PRM) - 68 de ani, avocat;
Vasile Cruceanu (PER).

Deputatul Lucreţia Roşca, are 54 de ani şi este medic primar, specializarea medicină fizică şi recuperare. A fost asistent universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Iaşi. Din 1985, lucrează în secţia Balneofizioterapie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi. Între anii 2004-2008 a fost consilier local din partea PSD

Constantin Dumitriu s-a născut în 1972, la Brăila. Este absolvent al Facultăţii Biotera. Între anii 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Galaţi, iar ulterior, până în 2009, europarlamentar. Este un prosper om de afaceri.


În Colegiul numărul 8 (Micro 16, 17 şi cartierele Ţiglina II şi Siderurgiştilor Vest) vor să-i reprezinte pe locuitorii acestora:

Bogdan-Liviu Ciucă (USL) - 44 de ani, notar, deputat, PC;
Mirela Praisler (ARD) - 51 de ani, profesor universitar, Forţa Civică;
Ştefănel Dan Marin (PP-DD);
Hatvani Atila (UDMR) - 52 de ani, electromecanic auto;
Neculina Florea (PER) - 59 de ani, inginer, consultant în domeniul asigurărilor;

Bogdan Ciucă este de asemenea unul dintre candidaţii cunoscuţi electoratului. La alegerile precedente, în acelaşi colegiu, a obţinut aproape 60% din voturile alegătorilor, iar acum candidează pentru un al treilea mandat de deputat. Are 44 de ani. Este notar (preşedinte al Colegiului Director al Camerei Notarilor Publici Galaţi).

Principalul său contracandidat este profesorul universitar Mirela Praisler care 49 de ani şi un CV impresionant fiind, printre altele, prorector  al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

În Colegiul numărul 9 (Micro 13, Micro 14, Micro 38, Micro 39 A, B şi C, Micro 40 şi cartierul Aviaţiei) speră să fie aleşi:

Aurel Nechita (USL) - 61 de ani, medic cu trei specializări, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, fost deputat, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii - PSD;
Nicolae-Viorel Trif (ARD) - 32 de ani, jurist, director ANRSC Galaţi, fost consilier local, PDL;
Gheorghe Adrian Cârdei (PP-DD) - consilier judeţean;
Reves Carol (UDMR) - 36 de ani, medic stomatolog;
Anişoara Răchitosu (PRM) - 42 de ani, jurist, manager asigurări;
Doru Georgel Cristea (PER)  – 38 de ani, licenţiat în Drept, inspector securitate şi sănătate în muncă

Medicul Aurel Nechita are 61 de ani şi un nume cu rezonanţă la electorat şi asta pentru că este fondatorul şi decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi. A fost pe rând director al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi deputat. Ca medic are trei specializări. Şi despre CV-ul său se poate spune că este unul de excepţie. 

Viorel Trif este director al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitate Publică - Biroul Teritorial Galaţii. Are 32 de ani. A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Iona Cuza” din Bucureşti şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Danubius din Galaţi. Are un masterat în Comunicare şi relaţii publice. A fost este consilier local din partea PDL în legislatura trecută.

Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite