Investiţie în sănătate. Un gălăţean şi-a construit o salină în mijlocul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

45 de minute este durata unei şedinţe cu aerosoli, la salina artificială de pe strada Revoluţiei. Alături de bolnavii de astm şi de cei cu alte probleme respiratorii şi fumătorii înrăiţi se pot trata în camerele cu sare

La o casă de pe strada Anul Revoluţiei 1848 ( paralelă cu strada Coşbuc), înainte de intersecţia cu strada Basarabiei, a fost amenajată o salină artificială. Este găzduită într-o casă ca oricare alta. Dincolo de prag, te întâmpină Emilia Meragiu, inimosul administrator al acestui proiect.

„Ideea de a amenaja o salină a venit de la sinuzita cu care mă lupt de multă vreme. De obicei, mergeam la salinele naturale. Aşa am ajuns să mă gândesc, împreună cu soţul meu, să facem şi noi ceva asemănător", ne-a explicat Emilia Meragiu.

image

Este o franşiză

"Salina a fost deschisă de la data de 1 decembrie 2010. Ideea aparţine unei firme din Timişoara, noi am luat franciza de acolo. Firma din Banat ne-a amenajat toată salina şi au făcut tot ce era necesar", ne-a mai declarat aceasta.

În salina artificială cu aerosoli sunt în jur de zece tone cu sare. Aceasta este adusă de la Târgu Ocna şi de la Cacica.

image

„De la Târgul Ocna sunt aduşi bolovani şi ce se mai vede pe pereţi, iar sarea de pe jos, este de la Cacica", a declarat administratorul salinei artificiale.
Cum îmbunătăţeşte sănătatea o şedinţă între camerele pline de sare ?

„Avem aici un generator care produce aerosoli salini. Particulele eliminate de acest generator sunt pline cu ioni negativi care se lipesc pe mucoaselor căilor nazale pe care exista ioni pozitivi. Prin această atragere dintre pozitiv şi negativ se distrug toţi microbii", ne-a mai explicat Emilia Meragiu.

O şedinţă la salină este benefică pentru oricine, nu numai pentru bolnavii de astm, şi sinuzită.
„Mai mult, salina este benefică şi pentru fumătorii înrăiţi. În salina aceştia pot elimina efectele dăunătoare ale nicotinei", a mai explicat Emilia Mecaragiu.

image

18 lei o şedinţă

Programul la „Salina din oraş" este următorul: de luni până vineri, între 10.00 - 21.00, sâmbătă între 10.00 - 19.00 şi duminică între 10.00 - 13.00.
Locuri sunt în număr de opt în sala adulţilor şi vreo şase în sala copiilor. Acolo mai pot intra şi doi adulţi care să-i supravegheze pe micuţi.

Pentru un salariat, o şedinţă costă 18 lei, pentru un pensionar preţul este de 15 lei, iar pentru un copil 10 lei. Aceste tarife sunt valabile doar în cazul în care se cumpără un pachet de zece şedinţe. Astfel spus un salariat ar plăti 180 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite