Investiţia în termocentrala CEZ de la Galaţi, la un pas de a fi anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii companiei energetice CEZ România se vor întâlni la sfârşitul acestei săptămâni cu oficiali ai Ministerului Economiei şi ai Termoelectrica, pentru discuţii privind construcţia unei termocentrale de 400 MW la Galaţi, iar dacă nu ajung la o înţelegere, CEZ anunţă că se retrage. Valoarea investiţiei se ridică la 400 milioane de euro.

"Vom purta discuţii despre rezultatele studiului de fezabilitate ale acestui proiect. În special despre participaţia pe care CEZ ar urma să o deţină în cadrul proiectului. Noi ne dorim mai mult de 51%, cât era prevăzut. Dacă nu ajungem la o înţelegere, renunţăm la proiect", a declarat pentru NewsIn directorul general al CEZ România, Jan Veskrna.


Acesta a precizat totodată că ţine foarte mult la acest proiect, la care lucrează de mai bine de doi ani şi pe care îl consideră ca pe "copilul său".
Grupul CEZ din Cehia, împreună cu Electrocentrale Galaţi şi Termoelectrica au semnat la 20 noiembrie 2008 Memorandumul de Înţelegere pentru proiectul termocentralei de la Galaţi, de până în 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.


Grupul CEZ este unul dintre cei mai mari producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa. Pe continent, CEZ are aproape şapte milioane de clienţi şi un portofoliu al capacităţii instalate de peste 14.300 MW.


În România, grupul este prezent din 2005, prin compania CEZ România, care include CEZ Distribuţie (distribuitor de energie electrică în judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman), CEZ Trade (care se ocupă cu vânzarea şi cumpărarea de energie electrică pe piaţa en gros), CEZ Vânzare şi CEZ Servicii. Pe sectorul de distribuţie şi vânzări, CEZ deţine în România o cotă de piaţă de 17%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite