Inventatorii şi-au dat întâlnire la Galaţi. Peste 80 de proiecte inedite sunt prezente la salonul de inventică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ugal invent

Timp de trei zile, holul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi este gazda unui adevărat salon de inventică. 81 de idei originale pot fi admirate de către specialiştii în domeniu în cadrul evenimentului UGAL INVENT. Domeniile prezente la salon sunt diverse: de la medicamente, produse cosmetice şi până la produse alimentare şi dispozitive electronice.

Deşi foarte multe standuri au rămas goale în cea de-a doua ediţie a salonului UGAL INVENT, cei interesaţi de proiecte inedite şi idei ale viitoarelor afaceri, au avut ce admira în holul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. Printre participanţii se afla şi Doru Neacşu, care a venit la salon cu patru invenţii. Cea mai importantă dintre el este volanul cu aer condiţionat. “Invenţia aceasta se referă la un volan care se cuplează printr-un furtun la instalaţia de climatizare a maşinii şi care prin intermediul spiţelor volanului, aerul condiţionat, cald sau rece, ajunge la mâinile şoferului”, ne-a explicat inventatorul Doru Neacşu. Ideea i-a venit într-o zi toridă de vară, când nu reuşea să conducă din cauza volanului care frigea. 

La câteva standuri distanţă se află produse cosmetice fabricate din nămolul de la Lacu Sărat. Invenţia nu este încă a unei brăilence şi a unei gălăţence, profesoară de chimie la facultatea de Ştiinţe şi Mediu din cadrul universităţii din Galaţi.  Toate cosmeticele au fost făcute în laboratorul de la facultate, cu ajutorul studenţilor. În produsele noastre de fapt avem produse bio, adică ingrediente bio. Asta am urmărit noi să obţinem - nişte cosmetice care să fie terapeutice pentru că conţin nămol de la Lacu Sărat care este cunoscut că este unul dintre cele mai bune nămoluri din ţară, ne-a explicat Rodica Dinică.

Vizitatorii pot admira şi o caroserie realizată 100% de studenţii de la Facultatea de Inginerie. Toate invenţiile au fost examinate iar vineri se vor acorda medalii de aur, argint şi bronz, precum şi premii pentru cel mai tânăr inventator, pentru cea mai bună inventatoare şi pentru decanul de vârstă al inventatorilor prezenţi la această ediţie.

Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie, a precizat faptul că începând de la ediţia a treia, de anul viitor, UGAL va avea ca parteneri în organizare Institutul Naţional de Inventică Iaşi  şi Universitatea Tehnică a Moldovei de la Chişinău.

Cea de-a doua ediţie a Salonului UGAL INVENT este organizat de Universitatea Dunărea de Jos în colaborare cu Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), Academia de Ştiinţe Tehnice din România, IPA Galaţi - Enterprise Europe Network şi MultiPrint.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite