Interlopii care au rănit cu săbiile un rival, în propria locuinţă, au primit pedepse simbolice şi „reabilitare” la bibliotecă

Interlopii care au rănit cu săbiile un rival, în propria locuinţă, au primit pedepse simbolice şi „reabilitare” la bibliotecă

FOTO: Arhivă Adevărul

Şase bărbaţi au fost condamnaţi la diverse pedepse cu închisoarea pentru tentativă la omor, lovire şi alte violenţe şi violare de domiciliu după ce au dat buzna în curtea unui bărbat şi au început să îl lovească. Doar unul dintre ei ar urma să meargă la închisoare după ce a lovit victima cu o sabie.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat, pe 10 iunie, pe Dumitrescu Cristinel, un bărbat din Galaţi, la 5 ani şi 9 luni şi 20 de zile închisoare cu executare pentru tentativă la omor. Alţi cinci bărbaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între un an şi 4 luni de închisoare şi 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru lovire şi alte violenţe şi violare de domiciliu, sancţiunile penale fiind suspendate sub supraveghere.

Agresorii au fost obligaţi să îi plătească victimei 3.000 de euro drept daune morale. De amintit este că unul dintre agresori va primi înapoi armele albe pe care le avea asupra sa când a pătruns fără drept în locuinţa bărbatului din Galaţi.

”În baza art. 255 Cod procedură penală dispune restituirea către inculpatul Şchiopu Ionuţ a 2 (două) cuţite tip baionetă, unul cu lungimea de 50 de centimetri şi lama cu lungimea de 38 de centimetri, iar celălalt cuţit cu lungimea de 35 de centimetri şi lama cu lungimea de 22,8 de centimetri, ambele având lama inscripţionată ,,AK-47 CCCP’’ (coletul 1) şi pune în vedere acestuia că are obligaţia să păstreze bunurile restituite până la pronunţarea unei soluţii definitive în procesul penal”, au stabilit judecătorii.  Decizia  instanţei nu este definitivă.

Pe 20 martie 2018, Dumitrescu Cristinel, însoţit amicii săi, a pătruns în curtea imobilului unui bărbat din Galaţi, lovindu-l pe acesta  cu o sabie în zona capului, în ceea ce a fost se pare o reglare de conturi. Victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale, susţin procurorii, dar pentru că a fost lovită într-o zonă vitală, agresorul a fost acuzat de tentativă la omor.

Prietenii lui Dumitrescu Cristinel au fost obligaţi să presteze între 60 şi 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” sau în cadrul Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia” Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările