Inovaţia premiată a unor studenţi de la Electronică Aplicată: dispozitiv de afişare a unui ceas holografic

Inovaţia premiată a unor studenţi de la Electronică
Aplicată: dispozitiv de afişare a unui ceas holografic

Băleanu Ştefan-Daniel şi Vasilenco Radu-Gabriel FOTO UGAL

Doi studenţi de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi au obţinut premiul special la un concurs de microcontrollere organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată cu succes şi anul acesta de către studenţii Băleanu Ştefan-Daniel şi Vasilenco Radu-Gabriel, de la specializarea Electronică Aplicată.

Cei doi tineri au participat la cea de-a 13-a ediţie a Concursului de Microcontrolere şi aplicaţii „Mihail Konteschweller”, ce s-a desfăşurat la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, pe data de 6 mai 2022.

Studenţii au câştigat premiul special oferit de firma Infineon, cu tema: „Dispozitiv de afişare a unui ceas holografic realizat cu LED-uri comandate prin microcontroller”, coordonator fiind  Ş. l. Dr. Fiz. Nistor Nicuşor.

Concursul de specialitate se desfăşoară anual şi atrage studenţi şi companii din domeniul ingineriei electronice din ţară şi din străinătate.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Povestea cramei româneşti unde se găsesc unele dintre cele mai bune vinuri din Europa. Tehnologia inovatoare de procesare a strugurilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările