Inginerul obsedat sexual care a convins peste 1.000 de copile să-i pozeze goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Individul se prezenta ca un băieţel pentru a convinge copii să socializeze cu el Foto: Adevărul
Individul se prezenta ca un băieţel pentru a convinge copii să socializeze cu el Foto: Adevărul

Procurorii DIICOT au finalizat într-un timp record cazul halucinant al gălăţeanului Mihai Caragea, care va răspunde pentru coruperea sexuală a minorilor, după ce oamenii legii au descoperit în arhiva calculatorului ce îi aparţinea individului fotografiile a peste 1.000 de copile, cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, pe care acesta le folosea pentru a-şi satisface obsesiile sexuale.

Mihai Caragea (37 ani), originar din Galaţi, lucra de câţiva ani ca inginer la Şantierul Naval din Mangalia şi locuia într-un cămin al firmei.

Gălăţeanul a ajuns în atenţia procurorilor DIICOT după ce aceştia au fost sesizaţi de părinţii unie fetiţe de nouă ani, din Ploieşti, pe care individul o şantaja pentru a se fotografia în ipostaze indecente.

Procurorii DIICOT Ploieşti au stabilit că Mihai Caragea a racolat, şantajat şi hărţuit pe Internet peste 1.000 de fetiţe, scopul fiind acela de a-şi satisface obsesiile sexuale.  

El locuia într-un cămin de nefamilişti din apropierea şantierului, iar în camera pe care o ocupa îşi pusese la punct un adevărat „laborator” de pornografie infantilă, după cum rezultă din informaţiile primite de la procurorii DIICOT.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Caragea Mihai  a contactat prin intermediul unei reţele de socializare o minoră în vârstă de nouă ani  pe care a determinat-o să se fotografieze  în ipostaze sexuale explicite. Totodată, s-a reţinut că inculpatul a ameninţat victima cu publicarea materialelor atunci când aceasta a refuzat să mai dea curs solicitărilor sale”, susţin procurorii DIICOT.

Se recomanda ca fiind un băieţel

Obsedatul sexual se recomanda de cele mai multe ori ca fiind un băiat de vârsta fetiţelor, pentru a le câştiga încrederea.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul coresponda prin intermediul reţelei  de socializare  cu peste 1.000 de minore având vârste apropiate victimei sau chiar mai mici (de aproximativ 3-4 ani), o parte dintre ele fiind  fotografiate  în ipostaze sexuale explicite”, au stabilit procurorii DIICOT Ploieşti.

După ce au fost demarate cercetările în acest caz la plângerea prealabilă a familiei fetiţei de nouă ani, din Ploieşti, părinţii altor copii din cel puţin zece localităţi ale ţării au denunţat faptele la care s-a dedat gălăţeanul.

Nu a fost făcut public, cel puţin deocamdată, traseul fotografiilor cu conţinut explicit, însă există suspiciunea că acestea ar fi fost distribuite de către Mihai Caragea şi către alte persoane.

Pe 1 aprilie 2016  Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a lui Mihai Caragea pentru 30 de zile.

Măsura a fost prelungită de instanţă în luna mai 2016, dar bărbatului nu i s-a părut că faptele sunt atât de grave, încât să justifice menţinerea lui în arest preventiv şi a atacat decizia la Curtea de Apel Ploieşti, cerând să fie judecat în libertate, însă judecătorii au stabilit ca acesta să rămână după gratii.

Procurorii DIICOT au finalizat în doar două luni cazul şi l-au trimis în instanţă, iar Mihai Caragea va răspunde acum pentru coruperea sexuală a minorilor.

Tribunalul Prahova urmează să stabilească primul termen de judecată în acest caz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite