Inginer IT, fost şi viitor emigrant: "România te îndeamnă să fugi de aici unde vezi cu ochii"

Lucian Gădău ar fi vrut să revină definitiv în ţară, din Canada, dar dezamăgit, va pleca din nou. Povestea lui este asemănătoare cu a multor români care şi-au căutat norocul pe alte meleaguri

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a locuit şi a muncit mai bine de zece ani în Canada, omul a hotărât să se întoarcă în ţară pentru a fi aproape de părinţii săi. N-a trecut nici o jumătate de an de când a revenit şi deja regretă amarnic.

De profesie programator IT, la cei 42 de ani ai săi, Lucian Gădău spera ca, în momentul în care va ajunge în ţară, să-şi găsească destul de repede un loc de muncă bine plătit, având în vedere nivelul său de experienţă.


Nu a obţinut după interviu decât clasicul "vă vom suna noi".

Apoi a vrut să-şi cumpere o maşină. A mers la mai mulţi dealeri auto, dar niciunul nu-i putea livra un automobil în mai puţin de zece zile.

Negativ l-a impresionat şi întocmirea formalităţilor pentru înmatriculare, Lucian fiind plimbat, pe banii lui, la nu mai puţin de trei instituţii.

„Acolo câştigam în jur de 50-60 de dolari canadieni pe oră, ceea ce reprezenta un salariu decent pentru domeniul IT. Nu m-am gândit nicio secundă că dacă am banii necesari pentru a cumpăra o maşină trebuie să aştept atât până să mă pot sui la volan. Efectiv mă simt umilit", a declarat Lucian.

Şi modul cum se circulă a fost o surpriză neplăcută.

Conduc de multă vreme şi am făcut-o în mai multe ţări. Am întâlnit aglomeraţie în trafic şi în Egipt, în Mexic şi în Israel dar nicăieri nu se manifestă agresivitatea şi lipsa de bun simţ de aici" mai spune Lucian Gădău.

Acum, la mai puţin de şase luni de la revenirea în România, a renunţat la ideea repatrierii. Rămas fără loc de muncă, într-o ţară în care nu se mai regăseşte, Gădău şi-a făcut deja bagajele pentru Canada, deoarece a ajuns la concluzia că îşi poate ajuta mult mai uşor părinţii aflat la mii de kilometri decât alături de ei. "România te îndeamnă să fugi de aici unde vezi cu ochii", spune Gădău.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările