Indivizii care au transformat Galaţiul în zonă de război. Au tras o ploaie de gloanţe în trecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Patru bărbaţi au fost condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea pentru că au tras cu pistoale Makarov asupra unui grup de 10 persoane, rănind grav una dintre acestea. Alţi cinci indivizi au încercat să îi scoată basma curată pe răufăcători, minţind în instanţă, dar au fost şi ei condamnaţi.

Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe 23 mai pe doi tineri, Constantin Dragoş Caciu şi Bogdan Cosmin Petruţ, la 17 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv 9 ani şi 11 luni închisoare pentru tentativă de omor calificat, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar ultimul dintre aceştia a fost găsit vinovat şi pentru contrabandă calificată. Alte şapte persoane au fost condamnate în acelaşi dosar.

Astfel, Marian Prică a primit 8 ani şi 7 luni închisoare pentru tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce Mihai Radu va executa 14 ani, 8 luni şi 10 zile pentru comiterea aceloraşi infracţiuni.

Au minţit sub jurământ ca să îi scoată basma curată

Cinci persoane, printre care doi minori, au fost condamnaţi pentru mărturie mincinoasă, după ce au făcut declaraţii în instanţă prin care au încercat să îi disculpe pe protagoniştii incidentului violent din noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018.

Aurelian Robert Deceanu a primit 1 an şi 6 luni închisoare pentru mărturie mincinoasă, dar in final va executa 2 ani şi 6 luni de închisoare, în condiţiile în care pedeapsa i-a fost contopită cu o altă sanţciune penală, de 2 ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc.

C.A.B. (minor) a primit măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni pentru comiterea a două infracţiuni de mărturie mincinoasă, în timp ce A.C. (minor) a fost sancţionat cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 4 luni pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni.

Livio Florea a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare tot pentru mărturie mincinoasă, o pedeapsă similară primind şi Constantin Anghel pentru aceeaşi infracţiune, dar care a fost mărită la 3 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare prin contopirea cu o altă pedeapsă primită de acesta pentru trafic de droguri şi deţinere de droguri în vederea consumului propriu.

Judecătorii au confiscat de la aceştia trei pistoale marca Makarov şi un revolver marca Smith & Wesson. Decizia instanţei nu este definitivă.

Au deschis focul asupra unui grup de 10 persoane

În noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, Constantin Dragoş Caciu şi Bogdan Cosmin Petruţ, împreună cu alţi doi bărbaţi, s-au înarmat cu pistoale Makarov şi s-au deplasat în faţa cazinoului Lisboa din municipiul Galaţi, unde au tras mai multe focuri de armă asupra unui grup de aproximativ 10 persoane, au stabilit anchetatorii. Cinci gloanţe au nimerit un bărbat de 32 de ani, căruia i-au cauzat răni prin împuşcare care au necesitat pentru vindecare 55-60 zile de îngrijiri medicale.

Prins în urma unei operaţiuni speciale a Poliţiei

Mai bine de un an de zile, Constantin Dragoş Caciu a reuşit să se ascundă, fiind finalmente prins în urma unei operaţiuni speciale a poliţiştilor din Galaţi. Pe 6 decembrie 2019, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi l-au depistat pe individ, dat în urmărire naţională şi internaţională la acea vreme, pe numele căruia existau atunci două mandate de executare a pedepsei pentru tulburare a ordinii şi liniştii publice şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere, precum şi un mandat de arestare preventivă emis în dosarul în care era judecat pentru tentativă la omor calificat, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

”În urma cercetărilor efectuate au rezultat indicii că, în noaptea de 15/16.09.2018, persoana în cauză, purtând fără drept un pistol cu muniţie letală, ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui bărbat, de 32 de ani, cauzându-i leziuni traumatice”, declara la acel moment comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Oprit în trafic cu focuri de armă

În mansarda imobilului din municipiul Galaţi, unde a fost depistat bărbatul, poliţiştii au găsit 4 pistoale cu muniţie letală, suma de 10.500 de lei şi o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de mare risc, acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor.

La capturarea individului au participat atunci şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi. Constantin Dragoş Caciu este cunoscut ca o persoană recalcitrantă şi violentă. Pe 20 martie 2017, bărbatul circula cu maşina pe o stradă din municipiul Galaţi, iar poliţiştii i-au făcut semn regulamentar să oprească, însă acesta nu s-a conformat.

Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical pentru a-l obliga să oprească autovehiculul. Bărbatul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, dar judecătorii l-au pus ulterior în libertate, considerând că nu prezintă pericol social.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum s-a răzbunat un interlop pe rivalul care a încercat să îl ucidă. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Interlopul care a bătut un medic cunoscut din România, arestat pentru trafic de minori şi trafic de persoane

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite