Inconştienţă la volan. Şoferi băuţi şi fără permis, depistaţi de poliţişti în trafic

Inconştienţă la
volan. Şoferi băuţi şi fără permis, depistaţi de poliţişti în trafic

Şoferii băuţi sunt cercetaţi penal Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii au surprins patru şoferi care consumaseră alcool înainte de a se urca la volan, iar unul dintre ei nu avea nici dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 10 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi au oprit în trafic, pe D.N. 26, între localităţile Tuluceşti şi Tătarca, un autoturism condus de un bărbat de 49 ani, din Galaţi. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge, poliţiştii întocmind dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, a declarat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan au depistat în trafic, un alt conducător auto aflat sub influenţa alcoolului. Acesta, un bărbat de 33 ani, din comuna Smârdan, a prezentat la testarea alcoolscopică o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, în urma verificării acestuia în bazele de date ale Poliţiei, s-a constatat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Şoferul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Pe 11 februarie, poliţiştii gălăţeni au depistat în trafic, doi conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului. Astfel, primul dintre aceştia, care a prezentat la testarea alcoolscopică o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat pe D.J. 251 C, pe raza comunei Valea Mărului, conducând un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

Cel de-al doilea, un bărbat de 39 ani, din comuna Tuluceşti, a fost depistat în jurul orei 23.10, conducând un autoturism pe D.N. 26. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Ambii şoferi au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar poliţiştii au deschis dosare penale pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

citeste totul despre: