Incendiu violent într-un bloc din Tecuci. Două persoane, printre care şi un salvator, au suferit arsuri grave

Incendiu violent într-un bloc din Tecuci. Două persoane, printre care şi un salvator, au suferit arsuri grave

FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit pompierilor, incendiul ar fi pornit de la un reşou defect din garsoniera unui bătrân în vârstă de 70 de ani. Blocul învăluit în fum dens a fost evacuat, iar mai multe persoane au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cea mai gravă stare este a unui bărbat de 46 de ani cu arsuri pe 50% din corp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiu violent, sâmbătă, într-un bloc din oraşul Tecuci, judeţul Galaţi. Trei autospeciale de de pompieri au intervenit pentru lichidarea focului izbucnit într-o garsonieră, de unde ameninţa să se extindă.

Proprietarul garsonierei, un bărbat de 70 de ani, a fost cuprins de flăcări şi cu siguranţă că ar fi murit dacă nu ar fi intervenit în ajutorul lui un vecin în vârstă de 46 de ani, care s-a aruncat în flăcări şi l-a scos.

Ironia sorţii a făcut ca salvatorul să sufere în final arsuri mai grave decât cel salvat. „Bărbatul de 70 de ani a suferit arsuri de gradul doi pe membrele superioare, iar cel de 46 de ani a suferit arsuri de gradul doi pe membrele superioare, inferioare şi pe faţă. Cei doi au fost transportaţi la spitalul din Tecuci. Ţinând cont  că salvatorul avea arsuri pe aproximativ 50 la sută din suprafaţa corpului, a fost solicitat elicopterul SMURD pentru transportul acestuia la Spitalul de Urgenţă  Galaţi”, a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pompierii ajunşi la faţa locului au decis să  evacueze blocul, preventiv, din cauza fumului degajat din garsoniera aflată la parter. În total au fost evacuate 21 de persoane adulte şi patru copii. Trei persoane, două tinere de 17 şi 20 de ani (care au suferit atacuri de panică), şi o femeie de 60 de ani (care avea probleme respiratorii cronice), au primit îngrijiri medicale la faţa locului fără ca acestea să aibă nevoie de transport la spital. 

La intervenţie a participat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi un echipaj al Seviciului Judeţean de Ambulanţă. Cauza incendiului, potrivit pompierilor, a fost un scurt-circuit provocat de un reşou defect din garsoniera bătrânului de 70 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: