Imagini de la şcoala unde o fetiţă de şase ani s-a aruncat de la etajul 1, după ce a fost încuiată în clasă VIDEO

Imagini de la şcoala unde o fetiţă de şase ani s-a aruncat de la etajul 1, după ce a fost încuiată în clasă VIDEO

Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”, sursa: C.M

Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean fac anchete în cazul fetiţei de şase ani, de la o şcoală din Tecuci, judeţul Galaţi, care s-a aruncat de la etajul 1 al unităţii de învăţământ. Într-o clipă de neatenţie a învăţătoarei, ea a rămas în clasă şi s-a panicat

 Incidentul a avut loc joi, la ora 11.45,  la finalul orelor, în momentul în care învăţătoarea a scos copiii din clasă pentru a-i conduce la poartă, acolo unde îi aşteptau părinţii. 

Eleva de şase ani s-a întors în clasă, iar în momentul în care a observat că a rămas încuiată s-a panicat şi a sărit de la etajul 1 al şcolii. Din fericire, ea a fost prinsă, din cădere, de un cadru didactic. În caz contrar, fetiţa ar fi putut suferi leziuni grave, având în vedere înălţimea de la care s-a aruncat. (video)
 
„Din cele relatate de doamna directoare, la finalul orelor, doamna a scos toţi elevii pe hol, un elev i-a atras atenţia, moment în care eleva s-a dus din nou în clasa, fără să fie observată. Doamna a încuiat uşa şi nu a văzut că eleva a rămas în clasa. Copilul probabil s-a speriat, s-a panicat şi a sărit pe geam. În acel moment o altă doamnă învăţătoare ieşea din şcoală şi a prins fetiţa, aceasta lovindu-se foarte uşor la picior”, ne-a declarat Gina Brînzan, inspector general al ISJ Galaţi. 
 
Părinţii au mers cu fetiţa la Spitalulul de Pediatrie din Galaţi pentru investigaţii, însă din fericire copilul are doar o mică leziune la genunchi şi nu a necesitat internare. Ea va merge la psiholog, spune mama.
 
„Fetiţa se simte foarte bine, a fost la şcoală, nu are absolut nimic. Nu voi depune plângere, a fost un eveniment nefericit. Putea să se întâmple la mine acasă. Toată lumea este bine, copilul meu este foarte bine, i-am făcut investigaţii. O să mergem şi la psiholog. Să sperăm că a tras o lecţie importantă copilul din tot incidentul acesta”, spune mama fetiţei.

Deşi părinţii copilei nu au făcut plângere, Poliţia s-a autosesizat în acest caz. „Se fac verificări pentru a se vedea împrejurările în care s-a produs incidentul”, a anunţat IPJ Galaţi.
 
De asemenea, o anchetă face şi Inspectoratul Şcolar Judeţeam.  „Verificăm întâmplarea nefericită de ieri, am discutat cu doamna director, cu doamna învăţătoare a clasei, cu psihologul, pe care l-am convocat să vină să poarte o discuţie cu mama şi copilul. Vom pune cap la cap toate informaţiile şi vom vedea dacă este vorba despre culpă, neglijenţă sau o altă încadrare de natură să se impună vreo măsură specială”, a precizat Teodor Ştefănică, inspector şcolar. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările