Imagini sinistre şi revoltătoare cu apartamentele de serviciu oferite unor medici. „Mai rău ca la puşcărie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartament de serviciu pentru medicii gălăţeni FOTO Georgia Mocanu
Apartament de serviciu pentru medicii gălăţeni FOTO Georgia Mocanu

Cazul a fost făcut public de un medic de la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi, iar comentariile internauţilor au fost virulente: „Să nu ne mai mirăm că ne pleacă medicii din ţară la cât sunt de batjocoriţi”.

Medicul Georgia Mocanu, de la Spitalul  de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi, a făcut public pe un site de socializare o serie de fotografii înfiorătoare cu două apartamente de serviciu oferite de Primăria Galaţi pentru medicii unităţii spitaliceşti.

Primăria a luat primele măsuri în scandalul locuinţelor dezastru pentru medici: o şefă de serviciu, destituită

Doctoriţa spune că spitalul a făcut către municipalitate o solicitare pentru a se acorda, conform prevederilor legale, locuinţe de serviciu pentru cinci medici care nu au proprietăţi imobiliare în Galaţi şi nu sunt din localitate, însă, după 11 luni de la transmiterea cererilor, doar două apartamente au fost puse la dispoziţie, iar starea lor este groaznică.

Iată integral mesajul doctoriţei (care ar trebui să locuiască în unul dintre cele două apartamente:

„După îndelungi aşteptari, în sfârşit Spitalul de Psihiatrie Galaţi primeşte prin marea bunîvoinţă a primăriei două apartamente destinate locuinţei medicilor: unul cu patru camere, altul cu o cameră. Deşi iniţial au existat cinci medici care nu au locuinţă şi nu sunt din localitate, s-au aprobat cu mare greutate doar două.

La predare-primire, primăria a menţionat că sunt în stare foarte bună. Las la aprecierea dumneavoastră această stare foarte bună şi mai las la aprecierea dumneavoastră „respectul” şi preocuparea primăriei Galaţi pentru medicii din spitalele din zonă.

Apartament de serviciu pentru medicii gălăţeni FOTO Georgia Mocanu

Aş putea spune chiar că este bătaie de joc şi un gest ostentativ din partea edililor fiindcă am îndrăznit să le cerem aşa ceva”, scrie medicul Georgia Mocanu.

Doctoriţa a mai precizat că nu are de gând să se mute într-o astfel de locuinţă şi că fie va continua să închirieze un apartament de la o persoană privată, fie va apela la un credit imobiliar.

Din imagini se poate vedea cum cele două apartamente (care au fost locuite de familii asistate social, care au fost evacuate după ce au acumulat datorii de sute de mii de lei la întreţinere) sunt pur şi simplu distruse. Starea lor este atât de proastă, încât cei care au comentat la postarea doctoriţei au apreciat că nici măcar animalele nu pot fi adăpostite în siguranţă acolo.

Apartament de serviciu pentru medicii gălăţeni FOTO Georgia Mocanu

„Să nu ne mai mirăm că ne pleacă medicii din ţară la cât sunt de batjocoriţi”, a scris unul dintre sutele de oameni care au comentat cazul, fiind aprobat imediat de sute de persoane.

Apartament de serviciu pentru medicii gălăţeni FOTO Georgia Mocanu

Alţii au făcut o paralelă cu recentul scandal legat de eliberarea înainte de termen a sute de deţinuţi, pe motiv că au fost cazaţi în condiţii dificile. „Bine că au puşcăriaşii nevoie de condiţii, iar pe medici îi cazăm în mizerie cumplită, mai rău ca la puşcărie. Ţară de nebuni”, a comentat un alt „internaut”.

Primăria Galaţi spune că locuinţele fotografiate urmează să treacă în administrarea Spitalului de Psihiatrie, însă că procedurile legale nu au fost finalizate. „Mai sunt de făcut documente legate de predare-primire, urmează să se stabilească numele persoanelor cu care se va încheia contractul de închiriere şi, desigur, rămâne de stabilit ce reparaţii sunt necesare”, a precizat biroul de presă al municipalităţii gălăţene. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite