Imaginaţie păguboasă de şofer pe autocar: a ascuns ţigările de contrabandă în treptele maşinii, dar a fost prins

Imaginaţie păguboasă de şofer pe autocar: a ascuns ţigările de contrabandă în treptele maşinii, dar a fost prins

Treptele burduşite cu ţigări FOTO IJPF Galaţi

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii de frontieră de la Oancea (judeţul Galaţi), la un autocar care făcea o cursă ocazională pe relaţia Republica Moldova-Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit, ascunse în scările şi în locul destinat odihnei şoferului unui autocar, 900 pachete cu ţigări, pe care un cetăţean român a încercat astfel să le introducă ilegal în ţară. 

În data de 17 decembrie 2016, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Alexei P., în vârstă de 30 de ani, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în România, ce efectua o cursa ocazională pe ruta R. Moldova - Italia.

În baza unei informatii deţinute la nivelul punctului, s-a dispus efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în scările autocarului şi locul destinat odihnei şoferului, 900 pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 4.100 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea persoanei cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: