Iarna nu-i ca vara: cum evoluează construcţia celui mai mare Aqua Parc de la malul Dunării

Iarna nu-i ca vara: cum evoluează construcţia celui mai mare Aqua Parc de la malul Dunării

Şantierul aquaparkului de la Galaţi FOTO PMG

Autorităţile din Galaţi promit că la deschiderea sezonului cald 2020 vor fi disponibile multe dintre utilităţile promise. Investiţia se ridică la 23 de milioane de lei, cu tot cu TVA, bani din bugetul oraşului.

Începute în ultimele zile ale verii lui 2019, lucrările de modernizare a plajei Dunărea din Galaţi avansează destul de alert. Deja au fost turnate o parte din fundaţiile din Aqua Parc, iar conturul clădirii din punctul de acces începe să se vadă tot mai clar.

„Lucrările merg bine la cel mai mare Aqua Park de pe malul Dunării, pe care ni-l dorim cu toţii. Clădirea de la intrare pe unde va fi accesul vizitatorilor prinde contur, iar pe timpul iernii se va putea lucra în interior. Tot acum se lucrează şi la instalaţiile de tratare a apei şi urmează să se facă armătura bazinului cu valuri”, a precizat şi primarul Ionuţ Pucheanu.

Vestea este cât se poate de bună pentru locuitorii oraşului Galaţi, care în ultimii 5 ani, de când plaja Dunărea a fost închisă din cauza condiţiilor catastrofale de acolo, au mers la ştrand prin vecini, nicio altă amenajare publică de acest fel nefiind disponibilă în municipiu.

Investiţia este finanţată de la bugetul local, valoarea ei fiind, conform contractului atribuit prin licitaţie unei asocieri de firme (Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL), de circa 23 de milioane de lei (aproape 4,9 milioane de eruo).

Potrivit proiectului, Aqua Park-ul de la Plaja Dunărea va avea piscină cu valuri, piscină pentru copii, amenajată cu tobogane pentru toate categoriile de vârstă, piscină de relaxare cu bar, care include şi zonă pentru hidromasaj, dar şi piscină specială pentru aterizarea de pe toboganele mari.

Pentru adolescenţii creativi va fi amenajată o zonă de artă urbană unde aceştia îşi vor putea testa talentele, va fi ridicată o scenă ce va permite organizarea unor evenimente atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, inclusiv proiecţii de filme.

Proiectul prevede şi terenuri pentru sporturi de plajă, dar şi zona de food, cei care sunt interesaţi să închirieze un spaţiu acolo având deja posibilitatea să se adreseze primăriei.

Accesul în incinta Aqua Park-ului se va face pe bază de brăţară pe care va putea fi încărcată suma disponibilă, astfel încât să fie prevenite evenimentele nedorite. De asemenea, vor exista două categorii de tarife, atât pentru cei care vor dori să facă doar plajă, cât şi pentru cei care vor dori să aibă acces la zona de Aqua Park, astfel încât să fie accesibil pentru cât mai multe persoane.

Suprafaţa utilă proiectată este de 22.000 de metri pătraţi, iar capacitatea maximă a Aqua Park-ului este 3.500 de persoane.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: