I-a furat pistolul unchiului său ca să se distreze. Poliţiştii au găsit mai multe arme şi sute de alice în urma unei percheziţii domiciliare

I-a furat pistolul
unchiului său ca să se distreze. Poliţiştii au găsit mai multe arme şi sute de
alice în urma unei percheziţii domiciliare

Una dintre armele confiscate de poliţişti Foto: IPJ Galaţi

Oamenii legii au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism şi a unei percheziţii domiciliare, un pistol, calibrul 9 mm, şi o armă de tir sportiv cu aer comprimat, ambele deţinute fără autorizaţie.

Pe 1 februarie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat, de 50 de ani, din oraşul Târgu Bujor.

Percheziţia a fost făcută după ce, cu o zi înainte, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au oprit în trafic un autoturism şi, la controlul acestuia, au găsit un pistol, calibrul 9 mm, supus autorizării, şi mai multe arme albe. La volanul autoturismului în cauză a fost identificat un tânăr, de 21 de ani, pasageri fiind doi adolescenţi, de 15 şi 17 ani.

”În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că adolescentul de 15 ani ar fi sustras pistolul din locuinţa unchiului său, din oraşul Târgu Bujor, iar tânărul aflat la volan l-ar fi folosit, fără drept, trăgând un foc în plan vertical, cu puţin timp înainte ca autoturismul condus de acesta să fie oprit în trafic”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare, poliţiştii au mai găsit o armă de tir sportiv cu aer comprimat, fără pat, o lunetă şi 256 de alice, constatând că nici pentru acestea, nici pentru pistolul sustras, nu există autorizaţie de deţinere.

Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările