Halterofil român mort într-un groaznic accident de motocicletă, la câteva ore după ce luase permisul

Halterofil român mort într-un groaznic accident de motocicletă, la câteva ore după ce luase permisul

Alex Arabadji FOTO Facebook/pagina personală

Alex Arabadji tocmai împlinise 19 ani în data de 12 septembrie, era născut în Basarabia (dar avea cetăţenie română) şi era legitimat la clubul Dunărea din Galaţi. A murit miercuri spre joi, în Republica Moldova, după ce s-a izbit de remorca unui camion.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedie în sportul românesc. Un tânăr halterofil născut în Basarabia, dar stabilit în Galaţi (tocmai urma să înceapă cursurile la facultatea de educaţie fizică şi sport de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi) şi-a pierdut viaţa într-un groaznic accident de circulaţie.

Alex Arabadji tocmai împlinise 19 ani în data de 12 septembrie şi era considerat o mare speranţă a halterelor româneşti, deoarece urma să concureze pentru ţara noastră, având în vedere că avea şi cetăţenie română.
Tânărul era legitimitat la CSU Galaţi (club susţinut de Universitatea „Dunărea de Jos” şi de Primăria Galaţi) şi, în ciuda vârste fragede pentru haltere, deja câştigase câteva competiţii regionale, fiind văzut ca un viitor mare campion.

Ironia sorţii face ca accidentul în care Alex şi-a pierdut viaţa să se fi produs la numai câteva ore după ce îşi obţinuse permisul de conducere după cum mărturiseşte Costel Dimofte, fostul lui antrenor de la CSU.

Şi-a dorit atât de mult permisul, încât nu a mai avut răbdare şi a plecat la drum, către familia din Basarabia, chiar în ziua în care îl ridicase. Abia miercuri primise acest permis şi după câteva ore s-a întâmplat nenorocirea, a spus antrenorul.

Alex Arabadji era din Republica Moldova, de aproape, de la Giurgiuleşti. În momentul în care s-a produs tragedia (în noaptea de miercuri spre joi), el se se întorcea în România) se deplasa spre punctul vamal Giurgiuleşti – Galaţi) pe o motocicletă model Viper.

După cum relatează, presa din Republica Moldova, poliţiştii care au investigat accidentul au declarat că lipsa de experienţă i-a fost fatală sportivului. Pe fondul vitezei prea mari, el a pierdut controlul motocicletei şi a intrat violent în spatele semiremorcii unui TIR care staţiona lângă o benzinărie de la marginea Giurgiuleştiului.

Ciocnirea a fost atât de violentă încât Alex Arabadji a  murit pe loc, leziunile suferite la cap şi coloană fiind extrem de grave.

Tânărul halterofil  absolvise o clasă cu profil sportiv la Liceul „Mihai Sadoveanu” din Giurgiuleşti şi trecuse cu bine de admiterea la Facultatea de Educaţiei Fizică şi Sport din Galaţi, unde urma să-şi înceapă peste câteva zile cursurile.

De altfel, el se antrena la Galaţi de circa trei ani, unde locuia cu gazdă din luna iulie a acestui an. Înainte de a se muta în oraş, făcea naveta la antrenamente, de la Giurgiuleşti (circa 30 de kilometri dus şi alţi 30 de kilometri întors), cu bicicleta sau cu autostopul.

citeste totul despre: