Grupări de traficanţi de droguri, destructurate de DIICOT. Opt persoane reţinute şi mii de euro confiscaţi

Grupări de traficanţi de droguri, destructurate de DIICOT.
Opt persoane reţinute şi mii de euro confiscaţi

FOTO arhivă Adevărul

Procurorii DIICOT Galaţi au destructurat două grupări infracţionale specializate în traficul cu droguri. În urma percheziţiilor au fost confiscaţi 14.000 de euro, peste 20.000 de lei şi diverse cantităţi de canabis şi comprimate de Ecstasy.

La data de 04.08.2022, procurorii DIICOT Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat mai multe acţiuni activităţi de combatere  a traficului de droguri de mare risc şi efectuare neautorizată de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în două cauze distincte.

Astfel, în cadrul primului dosar, procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că, începând cu anul 2022, pe raza judeţului Galaţi a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în efectuarea fără drept de operaţiuni neautorizate cu substanţe cu efecte psihoactive, care a acţionat până la data efectuării percheziţiilor domiciliare.

„În perioada ianuarie 2022 – 04.08.2022, membrii grupului infracţional organizat au efectuat operaţiuni de procurare şi livrare de produse despre care ştiau că produc efecte psihoactive, respectiv cu privire la o cantitate de peste 1.047,85 grame din compusul din compusul psihoactiv 3-Chloromethcathinone(3-CMC)”, au precizat anchetatorii.

Prins în flagrant

În cadrul celui de-al doilea dosar, la data de 04.08.2022, procurorii DIICOT Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Galaţi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui bărbat după ce acesta a comercializat 56 comprimate de Ecstasy.

„S-a reţinut că, în perioada aprilie – august 2022, trei inculpaţi acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat, cumpărat, deţinut, transportat şi vândut consumatorilor din judeţul Galaţi o cantitate de cel puţin 314 grame de substanţă solidă sub formă de cristale conţinând compusul Chloromethcathinone (3 – CMC) şi 137 comprimate Ecstasy”, au stabilit procurorii DIICOT Galaţi.

11 percheziţii şi mii de euro confiscaţi

În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cele două dosare în judeţele Galaţi şi Giurgiu au fost descoperite şi ridicate 33,55 de grame de canabis, 131 de comprimate Ecstasy şi diverse cantităţi de 3-CMC, precum şi sumele de 14.000 de euro şi 20.220 de lei.

Procurorii DIICOT Galaţi au dispus, în cele două dosare, reţinerea pentru 24 de ore a 8 persoane, în cursul zilei de vineri, 5 august, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi cu propuneri de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum a scăpat proprietarul unui cafenele de plata unei amenzi de mii de lei pentru că nu a interzis fumatul în local

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările