Graficianul care va da viaţă personajelor din filme şi desene animate. „Nu se rezumă totul la bani şi faimă”

Graficianul care va da viaţă personajelor din filme şi
desene animate. „Nu se rezumă totul
la bani şi faimă”

Tânărul artist este fasinat de arta grafică Foto: Ştefan Sebastian

Ştefan Sebastian este student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, secţia grafică, şi un talentat pictor. A realizat numeroase portrete şi desene grafice, urmând ca în viitorul apropiat să organizeze şi o expoziţie personală. După absolvire, Sebastian va crea digital personaje din filme şi desene animate, fiind pasionat de graphic design.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefan Sebastian (18 ani), student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, este pasionat de când se ştie de grafică. De mic copil mâzgălea cărţile părinţilor şi realiza tot felul de desene, inclusiv pe pereţii locuinţei.

A urmat mai multe cursuri la Şcoala Populară de Arte din Galaţi şi Palatul Copiilor, iar în clasa a V-a a venit la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin”. ”Când am ajuns la liceu, mi-am dat seama că nu eram aşa bun cum credeam eu că sunt. A fost un şoc pentru mine, dar am realizat că pot face lucrurile mult mai bine şi am început să ţintesc şi mai sus decât o făcusem până atunci”, ni se destăinuie Sebastian.

Treptat, sub îndrumarea profesorilor David Sava, Mugurel Vrânceanu şi Cornel Corcăcel au apărut şi rezultatele, tânărul punctând la mai multe concursuri de desen şi pictură. Este pasionat de realizarea portretelor, fiind fascinat de expresia umană.

”Din câteva accente şi câteva linii poţi să surprinzi ceea ce simte o persoană la acel moment. Poţi chiar să surprinzi şi ceva din trecutul ei, chiar fără să îţi dai seama”, ne spune tânărul pictor. În dorinţa de a descoperi cu adevărat ce vrea să facă pe viitor, a încercat cam toate zonele artei. 

A participat la ore de ceramică, de exemplu, dar grafica este cea care l-a fascinat dintotdeuna, mai ales că poţi lucra apoi pe mai multe zone ale artelor, cum ar fi graphic design. ”Poţi crea personaje de film sau desene animate pe calculator sau poţi realiza afişe sau logo-uri. Îmi place să creez un personaj fictiv şi să dezvolt o poveste pe baza lui”, ne explică Sebastian.

Artist şi profesor la liceul de arte

În timpul facultăţii va pleca în străinătate prin proiectul Erasmus, dar este interesat să realizeze şi o expoziţie personală în ţară cu lucrări de grafică şi picturi. ”Îmi place grafica prin liniile şi formele pe care le poţi realiza, mi se pare mai expresivă decât pictura”, ne detaliază studentul motivele pentru care este atras de arta grafică.

Va rămâne în ţară după absolvire pentru că vrea să schimbe modul cum sunt făcute lucrurile la noi. ”România merită mai mult decât ce are în prezent. Toţi se axează în momentul de faţă pe lucruri superficiale, nu se duc până în profunzimea lor şi îmi doresc ca prin artă să schimb ceva, să îi fac pe oameni să realizeze că nu se rezumă totul la bani şi faimă, este mult mai mult decât aceste lucruri”, punctează artistul.


Una dintre lucrările talentatului grafician FOTO Ştefan Sebastian

Sebastian crede că, în sistemul de învăţământ, ar trebui să se pună mai mult accent pe studiul academic, considerând că acum se pune un preţ prea mare pe partea teoretică, inclusiv la liceele de arte, şi mai puţin pe partea practică, care este şi cea mai importantă.

Tânărul artist vrea ca, în paralel cu munca de grafician, să se dedice şi profesiei de dascăl la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin”, pe care l-a urmat la Galaţi. 

citeste totul despre: