Gestul unui jandarm aflat în afara orelor de program după ce a auzit ţipetele unei femei căreia îi fusese furată poşeta

Gestul unui jandarm
aflat în afara orelor de program după ce a auzit ţipetele unei femei căreia îi
fusese furată poşeta

Foto: arhivă Adevărul

Un adolescent din Galaţi a fost surprins de un jandarm, aflat în afara orelor de program, în timp ce fura poşeta unei femei. Suspectul de furt nu este la primul conflict cu legea penală, acesta aflându-se în prezent sub control judiciar pentru tâlhărie.

Duminică, 20 octombrie, în jurul orei 11,05, în timp ce se afla în zona Teatrului Dramatic din Galaţi, un jandarm aflat în afara orelor de program a auzit strigătele de ajutor ale unei femei, iar în momentul în care a privit înspre staţia de autobuz, a observat un adolescent care fugea cu o poşetă.

”În acel moment, colegul nostru a pornit în urmărirea fugarului, reuşind să-l prindă şi să-l imobilizeze. Totodată, jandarmul a solicitat sprijinul unui echipaj al Jandarmeriei Galaţi, aflat într-o zonă apropiată”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

În urma legitimării s-a stabilit faptul că agresorul este minor, având vârsta de 14 ani,  iar din verificările efectuate a rezultat că acesta se află sub control judiciar, fiind autorul unei tâlhării produse în primăvara acestui an, tot în municipiul Galaţi.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că suspectul de furt a profitat de vârsta femeii şi de faptul că strada era slab circulată şi i-a sustras poşeta, după care a încercat să fugă printre clădirile din zonă. Victima, în vârstă de 64 ani, şi-a recuperat poşeta în care avea banii de cumpărături şi actele şi le-a mulţumit jandarmilor pentru promptitudinea de care au dat dovadă.

Adolescentul a fost condus la sediul secţiei de Poliţie, unde a fost audiat în prezenţa mamei sale şi a avocatului, dar şi a unui reprezentant al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru furt, cercetările fiind continuate în acest caz de către poliţişti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: