Gaură mare în patrimoniul Muzeului Mixt din Tecuci: lipsesc peste 2.600 de piese

Gaură mare în patrimoniul Muzeului Mixt din Tecuci: lipsesc peste 2.600 de piese

Muzeul de Tecuci se află de ceva vreme în reabilitare. Foto: tecuceanul.ro

Cele mai multe piese lipsă sunt din colecţiile de arheologie şi paleontologie, dar există suspiciuni că ar lipsi şi câteva opere de artă. Direcţia Judeţeană de ultură a sesizat Poliţia, iar cei de la Muzeul trebuie să facă un inventar atent pentru a vedea ce piese lipsesc şi care este valoarea pieselor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul buletinului de presă al Primăriei Tecuci a apărut o ştire potrivit căreia de la Muzeul Mixt din localitate ar lipsi peste 2.600 de piese din patrimoniu. 

"Funcţionarii Muzeului Mixt au făcut un inventar luna trecută pentru verificarea colecţiilor ce alcătuiesc patrimoniul cultural muzeal. Colecţiile care alcătuiesc acest patrimoniu sunt: de arheologie, de paleontologie, numismatică, artă, patrimoniul industrial, donaţii, etnografie. Conform registrelor de colecţii şi inventar, Patrimoniul cultural este format din 57.331 bunuri. Dintre acestea, un număr de 54.728 au fost identificate iar 2.603 bunuri nu au fost identificate", se arată pe site-ul buletinului tecuceanul.ro.

Povestea de acolo este mai complicată. Muzeul se află de ceva vreme în reabilitare, iar multe dintre obiectele de patrimoniu au fost mutate în alte spaţii. În aceste condiţii, conducerea Direcţiei Judeţene de Cultură Galaţi a trimis o adresă către conducerea Muzeului Mixt în care solicită explicaţii vizavi de piesele dispărute, dacă acestea lipsesc fizic şi ce piese lipsesc (pe site-ul tecuceanul.ro se vorbeşte chiar şi despre dispariţia unor tablouri de valoare).

"Răspunsul lor a fost sec: sunt 2.600 de piese care lipsesc, fără niciun alt detaliu. E-adevărat, muzeul nu este obligat să ne dea raportul, dar noi avem obligaţia de a veghea astfel încât aceste elemente să nu poată fi scoase peste graniţă", spune şeful Direcţiei, Cătălin Negoiţă. În aceste condiţii, conducerea direcţiei a sesizat Poliţia, care va face o anchetă la Muzeul Mixt.

Conducerea Muzeului Mixt nu a putut fi contactată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările